Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell segueix en risc baix de rebrot

Escrit per el 10 d'Agost de 2020

  • Com en tot el Baix Empordà a Palafrugell es continua amb una bona tendència. La taxa de reproducció de l’epidèmia es troba en 1.64 i l’índex de risc en 50.06.

Palafrugell segueix en risc baix de rebrot de coronavirus, segons la darrera actualització del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Actualment, la R0, la taxa de reproducció de l’epidèmia, està a l‘1.64. D’altra banda, l’índex de risc és de 50, per tant situa al municipi en un rang baix.

En general a la comarca del Baix Empordà la majoria dels municipis es troben en un risc baix de rebrot. De fet, la darrera actualització d’avui 10 d’agost només situa a dos municipis amb un índex alt: la Bisbal d’Empordà (100.24) i Vall-llobrega (127.13), tot i que, totes dues poblacions amb índexs inferiors al darrer balanç i, a prop de situar-se en el barem de risc mitjà.

Tot i aquestes bones dades, Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell s’ha mostrat prudent davant aquestes xifres. No obstant això, ha expressat la seva satisfacció per les bones dades a nivell de comarca.

D’altra banda, però, ha remarcat la preocupació de l’índex de rebrot a nivell de tot Catalunya, sobretot perquè actualment hi ha molta mobilitat entre municipis. En aquest sentit, Piferrer, apunta que no es pot celebrar res fins que tot el país es trobi en una situació similar, de risc baix.

Així, tot i que Palafrugell segueix en risc baix de rebrot i això és una bona senyal cal seguir en alerta. Josep Piferrer ha recordat que la situació a nivell de Catalunya encara és preocupant.

La darrera actualització informa que s’han diagnosticat 4 casos de COVID-19 a través de PCR en els últims 7 dies i 7 en les dues setmanes anteriors, a Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).