Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell se suma a la Setmana de la Ciència de Catalunya: una ruta sobre papallones i una xerrada de plantes invasores

Escrit per el 15 de Maig de 2024

  • La Setmana de la Ciència de Catalunya s’organitza entre el 22 de maig i el 5 de juny.

Palafrugell s’ha sumat als actes de la Setmana de la Ciència de Catalunya, que s’organitza entre el 22 de maig i el 5 de juny. Els aficionats a les papallones tenen una cita el diumenge, 26 de maig a les 10 hores. Una de les investigadores del projecte català de seguiment de les papallones, Laia Moret, farà una visita guiada al Cap Roig. Explicarà com treballen en el projecte Catalan Butterfly Monitoring Scheme.

Ho explica Sergi Travessa, de l’àrea de Medi Ambient, a Ràdio Palafrugell.

Els interessats s’han d’inscriure al correu mediambient@palafrugell.cat o al telèfon 648 09 35 03.

Dia de les papallones

Una de les altres activitats que organitzaran és una xerrada sobre les espècies invasores als penya-segats del litoral. Serà el dijous, 30 de maig a les 19 hores al Centre Municipal d’Educació. Neus Ibáñez, del projecte LIFE medCLIFFS, explicarà com treballen.

Amb la xerrada, també començarà una exposició temporal al Centre Municipal d’Educació sobre el projecte de seguiment de les plantes invasores.

El músic Cesk Freixas ha versionat la seva cançó “La petita rambla del Poble-sec” adaptada a la campanya.

A més, el passat cap de setmana van recollir gairebé 190 quilograms d’escombraries a la zona de la Fanga. Inclouen envasos, vidres, objectes voluminosos, pneumàtics i runa. Quinze voluntaris van participar en la jornada europea Let’s Clean Up.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).