Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell s’adhereix a la campanya #CompartimWifi

Escrit per el 15 d'Abril de 2020

  • Per tal que els tots els nens i nenes puguin tenir accés a Internet l’Ajuntament fa una crida perquè la gent obri l’accés a la seva Wifi durant unes hores

Des de l‘Ajuntament de Palafrugell s’anima a tothom que durant unes hores al dia obri l’accés a la seva connexió a Internet. Aquesta proposta s’emmarca dins de la campanya #CompartimWifi i està adreçada als infants.

El departament d’Educació, davant de la situació pel coronavirus ha decidit que el tercer trimestre es farà a tots els centres de forma telemàtica. El gran handicap, però és que no tothom té accés a Internet ni tampoc disposa de dispositius suficients per garantir que tothom pugui continuar el curs. En aquest sentit, ha sortit a la llum la campanya #CompartimWifi. En Marc Heras, regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) de l’Ajuntament de Palafrugell explica en què consisteix aquesta iniciativa.

Heras, conjuntament amb Mònica Alcalà, regidora d’Educació, són els dos responsables que aquesta campanya hagi arribat també a Palafrugell. Habilitar el router per compartir Internet durant unes hores no és una tasca difícil. No obstant això, en cas de dubtes és millor consultar a les operadores.

Una millor xarxa WiFi pública és possible?

La crisi del coronavirus està obrint el debat sobre l’Internet lliure. Malgrat que a Palafrugell existeixen punts amb una xarxa pública de WiFi, aquesta no dona la velocitat necessària per fer segons quins tràmits. Marc Heras, explica que aquest tipus de xarxes tenen limitat la velocitat d’Internet per no fer la competència a les operadores.

Preguntat per si treballarien per millorar l’accessibilitat de forma pública, Heras remarca que abans del confinament es volien adherir a un projecte de la Unió Europea. Una iniciativa que ha quedat aturada. Per aquest motiu, el regidor de TIC apunta que el primer pas és garantir que la fibra òptica arribi a tot el municipi.

Així doncs, des del consistori de Palafrugell convida a tothom que pugui que comparteixi durant unes hores el seu Internet particular per tal que cap nen o nena es quedi enrere en el seguiment del curs escolar.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).