Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell reclama una millor gestió forestal

Escrit per a 7 de Juliol de 2020

  • La moció presentada per Palafrugell en Comú Podem va ser recolzada per tots els grups municipals.
  • Alfons Rius, portaveu dels Comuns, recorda que després del Glòria i amb les pluges de la primavera hi ha una gran quantitat de sotabosc.

En el ple de dimarts passat el grup de Palafrugell en Comú Podem va presentar una moció per reclamar una millor gestió forestal i prevenció d’incendis per aquest estiu. La proposta va ser aprovada per unanimitat per la resta de grups municipals. La moció insta al Govern de la Generalitat a crear una partida pressupostària extraordinària que permeti a ajuntaments i propietaris intensificar el manteniment de les franges de protecció. També reclama la gestió del sotabosc per a fer front a la campanya d’estiu en les millors condicions possibles.

Alfons Rius, portaveu de Palafrugell en Comú Podem a l’Ajuntament de Palafrugell, apunta que la moció es va presentar per posar de manifest la importància de la prevenció. En el cas de Palafrugell tant en les extensions petites dels nuclis com a les Gavarres.

En aquesta línia, una de les principals preocupacions és la gran quantitat de sotabosc que hi ha. Un fenomen originat per les abundants pluges de la primavera. A més, a aquest fet, també se li ha de sumar la caiguda d’arbres pel pas del Glòria. Per últim, l’aturada provocada per la COVID-19 no ha permès netejar els boscos. Tots aquests factors van portar als Comuns ha presentar aquesta moció.

Instància a la Generalitat

Després de passar el tràmit de ser aprovada per l’Ajuntament, amb el recolzament de totes les formacions municipals, el següent pas és trucar la porta del Govern català. Alfons Rius, explica que entraran una instància a la Generalitat en la que Palafrugell reclamarà una millor gestió forestal.

Així doncs, posaran sobre la taula del Govern aquest problema que hi ha a Palafrugell. Rius recorda que el consistori ha invertit molts diners amb altres aspectes, com la contractació d’agents cívics pel control de les platges i que ara és el torn de la Generalitat de donar les eines a les que no poden arribar.

El portaveu de Palafrugell en Comú Podem, a través d’aquesta moció volia posar de relleu la importància de la prevenció.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *