Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell rebrà un cribratge per detectar els casos de coronavirus d’entre la població

Escrit per el 23 d'Octubre de 2020

Tal com vam avançar el passat dimarts des dels informatius de Ràdio Palafrugell, parlem de nou amb l‘alcalde de la nostra vila Josep Piferrer per actualitzar-nos la informació sobre les mesures aplicades a causa de l’augment del risc de rebrot.

Primerament, aquest matí ha tingut lloc la reunió amb el PROCICAT i l’Ajuntament de Palafrugell. Des de la nostra sintonia us presentem les diferents mesures que es duran a terme per contraure l’expansió de l’epidèmia al nostre municipi. 

Com a primera mesura, els actes i esdeveniments culturals s’han suspès. Seguidament des de CatSalut, han proposat fer un cribratge a la població. Piferrer ens avança que s’està treballant per definir els dies i llocs on dur a terme el cribratge. 

Per un costat, segons enciclopèdia.cat, entenem cribratge com la recerca sistemàtica indiscriminada que hom aplica a un conjunt d’elements per tal de descobrir-hi els que es troben afectats d’alguna particularitat. En el cas de la nostra vil·la, de COVID-19. Josep Piferrer ens defineix quin serà el sistema que es durà a terme durant el cribratge a Palafrugell. 

Tanmateix, un cop es defineixi el dia i lloc, des de l’Ajuntament de Palafrugell treballaran per fer arribar al màxim nombre de població possible el cribratge. I d’aquesta manera, poder fer el màxim de proves PCR als habitants de la vil·la. 

Cal regir-nos als comunicats dels canals oficials de comunicació de l’Ajuntament de Palafrugell

Convé ressaltar que els rumors que corren sobre el tancament perimetral del poble, són mentida. “CatSalut de Girona que són els que ho estudien, tenen totes les dades de Palafrugell, i en cap moment han parlat del confinament de la població”.

Per concloure, recordar l’obligació de vestir mascareta, no fer reunions de més de sis persones sense protecció en espais particulars, la higiene de mans i la distància de seguretat. Josep Piferrer ens recorda les diferents mesures, imprescindibles per col·laborar en evitar la propagació de la COVID-19. Les trobades familiars han estat els protagonistes de l’augment del risc de rebrot a Palafrugell.

Cribratge a la ciutat de Sabadell. Font: radiosabadell.fm

Des de Ràdio Palafrugell us mantindrem informats de qualsevol novetat relacionada amb els canvis en les mesures de seguretat de Palafrugell. Així com també sobre la realització del cribratge un cop es defineixin dates i lloc. A continuació adjuntem conversació sencera amb l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).