Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell rebrà 40.000 euros per implementar la Zona de Baixes Emissions

Escrit per el 12 de Desembre de 2022

  • El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural destina 2 milions d’euros en ajuts a 16 municipis de més de 20.000 habitants.
  • A Girona, els beneficiats són Palafrugell i Lloret.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha resolt concedir 2.187.358 euros en ajuts a 16 municipis de més de 20.000 habitants que els havien sol·licitat per dissenyar o implantar zones de baixes emissions (ZBE) entre els anys 2022 i 2025. 

Els ajuts provenen del Fons Climàtic, alimentat amb la meitat dels ingressos obtinguts amb l’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles de tracció mecànica i el 20% de la recaptació de l’impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient, i serviran per donar suport als municipis en la definició i l’execució dels projectes relacionats amb les ZBE.

D’aquests ajuts que es rebran a Palafrugell ens en fa una valoració el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament, Marc Heras.

Aquesta quantitat representa el 75% de l’import de la subvenció sol·licitada, destinada a accions com la instal·lació de càmeres de lectura de matrícules per accedir a la zona de baixes emissions.

Ens locals, organitzacions i agents socials i econòmics van subscriure el mes de març passat l’Acord per a la millora de la qualitat de l’aire a Catalunya, que incloïa el compromís per ampliar les ZBE a municipis de més de 20.000 habitants abans d’acabar l’any 2025. Fins aquell moment, i d’acord amb la normativa estatal, només els municipis de més de 50.000 habitants, i els de més de 20.000 habitants on se superen els valors límit de qualitat de l’aire regulats, havien d’establir ZBE.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).