Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell prorrogarà la moratòria urbanística

Escrit per el 21 de Març de 2023

  • La mesura venç el 9 de juny, a l’impàs entre les eleccions i la formació del nou govern municipal

Palafrugell prorrogarà un any més la moratòria urbanística que atura les llicències per construir als sectors més tensionats del nucli i la franja litoral. La mesura venç el 9 de juny, a l’impàs entre les eleccions i la formació del nou govern municipal. La intenció de l’actual executiu és donar més temps de marge perquè es continuï treballant en la limitació de l’impacte de les construccions.

En declaracions a l’Esmorzar de Ràdio Palafrugell, el regidor d’Urbanisme, Jaume Palahí, explica que la intenció de la moratòria és adaptar el planejament urbanístic a les obligacions del Pla de protecció de la Costa Brava. Diu que això ja s’ha fet en alguns àmbits “petits” i queda estudiar la resta de les zones.

Literalment, assegura que en aquests tres casos s’ha aconseguit limitar l’edificabilitat “una mica”.

Palahí explica que la intenció és reduir la capacitat de construcció en algunes de les zones més amenaçades.

I diu que volen aconseguir que, com en el cas d’Aigua-Xelida, es construeixi menys.

Segons Palahí, el ple del mes de març aprovarà la modificació dels tres primers àmbits estudiats. I, posteriorment, al mes d’abril, es farà la pròrroga de la moratòria.

Aquesta és una mesura que va anunciar l’alcalde, Joan Vigas, al ple que el va investir alcalde el maig del 2022. Vigas va assegurar que “amb l’intent de preservar el paisatge, suspendrien durant un any les llicències de construcció a diversos àmbits afectats pel Pla Director Urbanístic”. I va afegir que volien “seure amb promotors per parlar, no tant d’aprofitaments urbanístics, però sí d’estàndards de sostenibilitat i qualitat”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).