Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell prohibirà durant un any noves construccions al litoral afectat pel PDU

Escrit per el 30 de Maig de 2022

  • Aquest dimarts s’aprovarà una moratòria urbanística d’un any per les construccions als punts del litoral afectats pel Pla Director Urbanístic de protecció de la Costa Brava
  • Són, entre altres, Aigua Xelida i Sant Sebastià

El ple municipal de Palafrugell d’aquest dimarts aprovarà una moratòria urbanística d’un any per les construccions als punts del litoral afectats pel Pla Director Urbanístic de protecció de la Costa Brava. Són, entre altres, Aigua Xelida i Sant Sebastià. Així ho va anunciar l’alcalde, Joan Vigas, durant el ple que el va investir aquest dissabte.

Vigas va assegurar que “amb l’intent de preservar el paisatge, suspendrem durant un any les llicències de construcció a diversos àmbits afectats pel Pla Director Urbanístic”. I va afegir que volen “seure amb promotors per parlar, no tant d’aprofitaments urbanístics, però sí d’estàndards de sostenibilitat i qualitat”.

Més tard, a la seva primera entrevista com a alcalde, als micròfons de Ràdio Palafrugell, va puntualitzar que es tracta de sectors com “Aigua Xelida o Sant Sebastià”. Ara bé, la suspensió no afecta la llicència als 15 nous habitatges de la promoció Aiguacel. Però reconeixia que “a Aigua Xelida no hi ha només un projecte, n’hi ha més”.

I va explicar que l’objectiu és “donar-nos un termini d’un any per seure i fer coses que s’ajustin als estàndards que creiem que ha d’haver-hi. Cal una negociació i parlarem amb tothom”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).