Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell present en el 1r Campionat de Gimnàstica Rítimica en línia

Escrit per a 17 d'Abril de 2020

El passat cap de setmana Palafrugell va estar present en el 1r Campionat de Gimnàstica Rítmica en línia que va organitzar el Club Gimnasia Rítmica Utebo, de Saragossa. Un total de 4 gimnastes del Club de Gimnàstica Rítmica Palafrugell – Costa Brava hi van prendre part. 

Més de 400 gimnastes de tot l’estat espanyol van prendre part en aquesta primera competició en línia de la història. Esther Hidalgo, entrenadora del CGR de Palafrugell explica que anualment aquest club organitza una competició estatal. Enguany, però, s’han hagut de reinventar i fer-lo en línia. Des de l’organització van recomanar que cada gimnasta adaptés l’exercici a l’espai de la casa que ho podien fer. A més, aconsellaven, que per posar-se en situació es preparessin com si d’una competició amb públic es tractés.

Palafrugell va estar present en el 1r Campionat de Gimnàstica Rítmica en línia, però per ben poc. Hidalgo detalla que es van assabentar d’aquest torneig de rebot i el mateix dia que tenia lloc la competició, només dues hores abans de l’inici.

La competició es va disputar entre dissabte i diumenge. Davant la manca de previsió, només quatre gimnastes palafrugellenques van prendre-hi part. Aquestes van ser Noa Garcia, Gala Jiménez, Laia Solà i Jana Rodríguez. Cadascuna, com detalla l’Esther Hidalgo va competir en la seva categoria.

El fet que cada gimnasta fes els exercicis des de casa seva i amb el material del que disposava fa que es pugui catalogar el campionat d’exhibició. A més, les participants tampoc eren jutjades. No obstant això, Hidalgo valora molt positivament la iniciativa.

Entrenaments en línia

El confinament també ha provocat que el club hagi hagut d’adaptar els entrenaments de les diverses gimnastes. Així, posen a la seva disposició diverses classes en línia a través dels contactes de l’Esther amb altres clubs i gimnastes d’arreu d’Europa.

Respecte a les atletes federades, Hidalgo especifica que hi té un contacte diari per realitzar exercicis físics. En aquest sentit, des de la Real Federación Española de Gimnasia Rítmica, un cop passi el confinament, està previst que es reprenguin les competicions.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *