Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell obre la porta a gestionar directament el camp de boies

Escrit per a 5 d'Agost de 2022

L’Ajuntament de Palafrugell “estudiarà gestionar directament els camps de boies per a embarcacions de lleure de cara al futur”. Així ho han explicat en un comunicat emès aquest divendres al matí. L’opció està sobre la taula després la problemàtica sorgida degut a la demanda creixent i el cost desorbitats que ha provocat l’actualització de preus i la licitació que s’ha dut a terme aquest 2022.

Segons el consistori, aquesta podria ser una mesura per “evitar una escalada de preus sense control i, al mateix temps mantenir la identitat del territori i del litoral palafrugellenc, sobretot amb els usuaris locals que porten molts anys fent ús del camp de boies i amb les embarcacions més tradicionals”.

L’alcalde, Joan Vigas, considera que “es podria resoldre una problemàtica creixent degut a la poca oferta que hi ha i la gran demanda actual”. A més, l’equip de govern considera que el fet de tenir la gestió permetria realitzar inversions de manteniment i posar al dia les instal·lacions, sobretot en termes vinculats a la sostenibilitat ambiental i protecció del medi marí.

En el cas de la gestió de les boies per aquest estiu de 2022, l’Ajuntament va fer una licitació per lots on s’establien i s’actualitzaven els preus de sortida. A partir d’aquí, es va realitza una subhasta de preus entre les empreses que es van presentar a la licitació i va guanyar qui proposava un preu més elevat. Els guanyadors, posteriorment, eren els encarregats d’establir el preu final per als consumidors.

Escolteu l’entrevista a Joan Vigas, alcalde de Palafrugell:

Etiquetes

Opinions dels lectors
 1. VIOLETTE   On   7 d'Agost de 2022 at 11:49

  Bonjour,
  Je viens à Calella depuis plus de 50 années et à l’époque nous posions des corps morts nous-mêmes, ensuite il était nécessaire de déclarer à l’office maritime de Palamos Le nom de l’embarcation et l’endroit de l’amarre. Ensuite l’Office maritime donné mission aux clubs afin que les immersions de corps morts soient plus ordonnées et je trouve cette situation trés correcte.
  L’office maritime perçoit des taxes relatives à la gestion de l’espace maritime.
  La municipalité, au travers de l’activité commerciale des Clubs perçoit aussi des taxes et indirectement par les autres activités commerciales, restaurants, locations, etc…
  Les complications n’apportent rien !

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *