Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell no tindrà pista de gel aquest Nadal

Escrit per a 26 de Novembre de 2021

  • L’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell ha decidit no oferir aquesta activitat per potenciar la decoració nadalenca i promoure altres propostes a l’aire lliure.
  • El principal motiu per deixar de fer la pista de gel és per temes de sostenibilitat mediambiental.

Després de 15 anys, Palafrugell no tindrà pista de gel per Nadal. Aquest és un dels principals canvis que hi haurà entre les propostes nadalenques del municipi. En aquest sentit, des de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) s’ha pres aquesta decisió per buscar alternatives i potenciar l’oferta lúdica i dinamitzadora durant aquestes dates.

El proper divendres 3 de desembre es donarà el tret de sortida a la campanya de Nadal a Palafrugell amb la tradicional encesa de llums. Aquesta campanya, però no tindrà la pista de gel com un dels reclams del municipi. Segons explica el primer tinent alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Joan Vigas, el principal motiu per no fer la pista és per motius de sostenibilitat.

En aquest sentit, fer-ho en un espai tancat com La Bòbila també fa que es perdi un dels objectius d’aquesta proposta: dinamitzar el sector comercial. Fer-la a l’exterior, però, encara faria més complicat el seu manteniment per les temperatures ambientals i el cost energètic que suposaria pel consistori apunta Joan Vigas.

Davallada d’usuaris i la competència

Així, Vigas destaca que les coses no es poden fer per inèrcia i que ara era el moment de fer un replantejament. A més, un altre factor que ha influït en la decisió és que el nombre d’usuaris havia anat a la baixa. Una situació que s’explica per les altres pistes de gel que s’han anat instal·lant a la comarca.

Així, Palafrugell deixa de muntar la pista de gel per Nadal. El cost econòmic que suposava el muntatge i el manteniment de la pista de gel, però es revertirà en d’altres accions, segons explica el primer tinent d’alcalde. Unes novetats, però que no ha volgut desvetllar, tot i que van en la direcció de millorar la decoració nadalenca.

Per últim, Joan Vigas també apunta que com és habitual, a través d’Oohxigen donaran suport als comerços i negocis del municipi. Així, de l’Associació de Comerç i Negoci també hi haurà diverses sorpreses per incentivar les compres als establiments de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *