Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell tindrà una estació meteorològica

Escrit per el 22 de Novembre de 2021

  • El Servei de Meteorologia de Catalunya ha instal·lat una estació meteorològica a la zona dels Horts de Les Arenes.
  • Permetrà tenir dades en viu sobre la temperatura, la humitat del municipi.

Aquesta setmana està previst que acabi la instal·lació de l’estació meteorològica de Palafrugell. Un nou espai que està ubicat al costat dels Horts de Les Arenes i que permetrà tenir dades més acurades sobre la meteorologia del municipi. És una estació automàtica i, per tant, no hi ha cap persona responsable, ja que les dades es recullen de forma autònoma.

Marc Heras, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell recorda que aquest projecte es va iniciar el passat mandat. No obstant això, fins aquest any no s’ha pogut acabar de concretar. Aquesta instal·lació està ubicada abans d’arribar als Horts de Les Arenes.

Els diversos aparells instal·lats per la Xarxa de Meteorologia de Catalunya permetran tenir dades sobre la direcció i la intensitat del vent. A més, de la tecnologia necessària per mesurar la temperatura, la humitat i la pressió atmosfèrica.

Es tracta d’un estació automàtica, per tant la instal·lació pren totes les dades per si sola i les trasllada a un servidor. Així, no necessita d’una persona responsable que transmeti totes les mesures que s’hi fan.

D’altra banda, Marc Heras, apunta que el fet d’ubicar-se a la zona dels horts municipals es va decidir per part del Servei Meteorològic de Catalunya. Un espai òptim en el que les dades no es veuen afectades per les interferències dels edificis del nucli urbà.

Amb la de Palafrugell, el Baix Empordà comptarà amb un total de cinc estacions meteorològiques automàtiques. Les altres quatres estan ubicades a Castell Platja d’Aro, La Bisbal, La Tallada i Torroella de Montgrí.

Estació meteorològica Palafrugell
Estació meteorològica de Palafrugell – Marc Heras

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).