Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell instal·larà una desena de càmeres de seguretat als carrers

Escrit per el 12 de Novembre de 2021

  • Les càmeres de videovigilància han de ser una eina de dissuasió per a lladres, així com per agilitzar la identificació en cas de robatori.
  • S’instal·laran al centre del municipi, però també als nuclis de platja en les properes setmanes.

Aquesta setmana la Policia Local de Palafrugell detenia l’autor d’una desena de furts que s’havien produït al centre del municipi. Una detenció, però, que no ha impedit que l’autor d’aquests robatoris torni a estar en llibertat, ja que el jutjat de la Bisbal d’Empordà així ho va decretar. Per tal d’ajudar en les tasques policials, l’Ajuntament de Palafrugell instal·larà una desena de càmeres de seguretat en determinats carrers del municipi. Uns dispositius que han d’estar col·locats abans de la campanya de Nadal, tan al centre del poble com als nuclis de platja.

Aquest passat dijous al vespres la Policia, l’alcalde i el regidor de Promoció Econòmica van oferir una xerrada a una trentena de comerços associats a Oohxigen. L’objectiu era resoldre dubtes, així com remarcar la importància que els establiments prenguin el màxim de mesures de seguretat. Joan Vigas, regidor de Promoció Econòmica fa una valoració positiva de la trobada. Apunta que es van poder intercanviar opinions entre els comerços i el cos policial.

Respecte a les tasques preventives, Vigas recorda que no tot està en mans de la Policia. Així, comenta que és important que els establiments tinguin el màxim d’elements de seguretat per dissuadir els lladres “no professionals”.

D’altra banda, elogia la tasca que ha fet la Policia Local amb aquesta situació, destacant les hores que hi han dedicat per acabar detenint al lladre. No obstant això, lamenta que la justícia no sigui més dura amb aquest tipus de delinqüents. En aquest sentit, remarca que el detingut acumula més de 30 detencions per fets similars, però que ja torna a estar en llibertat.

Les càmeres de seguretat abans de final d’any

La instal·lació de diverses càmeres de videovigilància en diversos carrers del municipi estava prevista per finals d’estiu. Joan Vigas explica que temes administratius han retardat la seva col·locació. No obstant això, avança que les càmeres s’instal·laran durant aquest mes de novembre.

En aquesta línia, el regidor de Promoció Econòmia i 1r tinent d’alcalde remarca la importància que la Policia compti amb aquestes eines per tal d’agilitzar i facilitar les seves tasques.

Per últim, Joan Vigas avança que aquestes càmeres també s’instal·laran als nuclis de platja, a més dels carrers del centre del municipi. Per tant, en les properes setmanes Palafrugell instal·larà aquesta desena de càmeres de seguretat als carrers cèntrics del poble i als nuclis costaners.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).