Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell impulsa un nou curs de socorrista en instal·lacions aquàtiques i de tècnic de natació a Palafrugell

Escrit per el 24 d'Octubre de 2022

  • El curs, organitzat pel SOMI, es realitza per quart any consecutiu.

El Servei d’Ocupació Municipal de l’Ipep (SOMI) i l’empresa SH Concept Formació col·laboren, un any més, per oferir formació ocupacional gratuïta en socorrisme a Palafrugell. Aquest curs, que arriba ja a la seva 4ª edició, està totalment subvencionat i impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons del Servicio de Empleo Público Estatal (SEPE).

El programa del curs consta de tres blocs principals: la formació, la contractació i la orientació dels joves. La formació està dirigida a joves d’entre 16 i 29 anys, que hagin superat l’ESO o unes proves de competències clau i que estiguin inscrits al SOC com a DONO (Demandant d’Ocupació No Ocupat).

El curs té 15 places disponibles. Per poder accedir-hi es realitzarà un procés de selecció acurat dels joves, amb entrevistes personals i també caldrà superar una prova de nivell de piscina de 200 metres en 4 minuts. Les persones seleccionades signaran un contracte de formació en alternança. Es tracta d’un contracte de 12 mesos, de 40 hores setmanals i inclou formació i treball.

La formació consta d’una part teòrica i una pràctica, amb un total de 630 hores i en la que s’obtindran 2 Certificats de Professionalitat. La part teòrica s’imparteix a Can Genís de Palafrugell i la part pràctica a la Piscina Municipal de Palafrugell.

El Certificats de Professionalitat són titulacions oficials vàlides a tot l’Estat i acrediten el domini de determinades competències que capaciten per a desenvolupar una activitat laboral. Els Certificats de Professionalitat formen part de la Formació Professional per a l’Ocupació i permeten l’accés al món laboral.

La FPO Dual té dos objectius principals. Per una banda, pretén facilitar a les persones joves en situació d’atur, sense qualificació o nivell formatiu baix i amb més dificultats d’accedir al mercat laboral, la millora de la seva ocupabilitat mitjançant la formació dual: certificat de professionalitat i un contracte de formació i aprenentatge. I per altra banda, vol proporcionar treballadors qualificats a les empreses amb dificultats per trobar-ne.

Per més informació i inscripcions: AQUÍ

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).