Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell Gent Gran neta de COVID

Escrit per el 14 de Juliol de 2020

  • El passat 29 de juny es va confirmar que la darrera usuària aïllada per coronavirus havia superat la malaltia. Aquesta va rebre l’alta aquest passat cap de setmana després del segon negatiu de la prova PCR.

El 19 de març el centre Palafrugell Gent Gran detectava el primer cas de COVID-19. D’aleshores ençà, més de la meitat dels residents han passat la malaltia i una quarantena d’ancians i ancianes han mort com a conseqüència del coronavirus. Així, han estat 4 mesos molt durs tant pels residents com per les famílies i les professionals. Actualment, després d’aquest calvari, la residència Palafrugell Gent Gran està neta de COVID.

A través de les xarxes socials hem conegut que la darrera persona que patia la COVID-19 al geriàtric de Palafrugell ha estat donada d’alta. Es tracta d’una pacient ingressada des de l’inici de la pandèmia. La doctora Núria Comes, directora d’Atenció a la Dependència del SSIBE explica que la usuària ja havia donat negatiu per COVID el passat 29 de juny.

La doctora Comes també recorda que la planta hospitalària a la residència es va tancar el passat 5 de juny. No obstant això, dins del pla de contingència es manté una zona d’aïllament per si hi hagués un rebrot.

Davant d’aquesta bona notícia, hem aprofitat per fer balanç d’aquest 4 mesos. Des del 19 de març amb el primer cas i la posterior propagació del virus a l’interior de la residència han estat uns mesos molt complicats. El balanç final dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà és de 83 persones que van ser hospitalitzades a la planta COVID, ubicada a la segona planta de la residència. A més, durant aquest període hi van haver 38 morts a la planta d’hospitalització. Aquestes xifres i les dificultats de les primeres setmanes ha fet que aquest període hagi estat molt dur.

La tornada a la “normalitat” del centre

Després que la residència Palafrugell Gent Gran estigui neta de COVID, és el moment per la fase de represa. En aquest sentit, ja hi ha hagut quatre noves altes d’usuaris en llista d’espera. La directora d’Atenció a la Dependència del SSIBE explica que abans que aquests nous usuaris entrin al centre se’ls fa la prova PCR i se’ls aïlla.

Uns protocols establerts dins del pla de contingència que cada residència ha elaborat i partint de les recomanacions del departament de Salut. D’altra banda, també estan treballant per obrir el Centre de Dia amb unes franges horàries concretes. A més, la doctora Comes també recorda que des de fa un mes els usuaris poden rebre visites.

Per últim, també hem parlat dels possibles rebrots. La doctora Núria Comes apunta que, tot i que la situació al Baix Empordà és força positiva, continuen amatents a l’evolució del COVID. Així, ha fet èmfasi en seguir les mesures de seguretat de l’ús de mascareta, distància i rentat de mans.

Així doncs, tot i que la situació està controlada, no hi ha d’haver lloc per a la relaxació ja que si està passant en d’altres punts del país, també pot arribar aquí.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).