Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell enceta la 12a edició del projecte Rossinyol al municipi

Escrit per a 7 de desembre de 2022

  • Enguany hi participen 14 mentors i mentores de la Universitat de Girona i 14 mentorats.

L’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell ha posat en marxa una nova edició del Projecte Rossinyol al municipi. L’acte inaugural d’enguany va tenir lloc el passat dijous, 1 de desembre al Centre Municipal d’Educació, coincidint amb la 12a edició del projecte a Palafrugell. 

En aquesta ocasió hi participen 14 mentors i mentores, tots ells estudiants de la Universitat de Girona que resideixen a Palafrugell i rodalia. Aquests tindran cura de 14 mentorats dels centres educatius Escoles Barceló i Matas, Carrilet, Torres Jonama, Pi Verd i els instituts Baix Empordà, Frederic Martí i Carreras, la Sureda i el Centre Prats de la Carrera. 

El Projecte Rossinyol és un programa que es basa en la relació entre mentors i mentores (estudiants universitaris voluntaris) i l’alumnat (de primària i secundària d’origen estranger). Així, es pretén establir una xarxa de relacions, un conjunt de pràctiques i de dinàmiques entre estudiants de diferents facultats de la UdG i alumnes d’origen estranger de les escoles i instituts de les comarques de Girona. La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística d’aquest alumnat i que la UdG i el conjunt d’institucions que hi participin contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social.

Els mentors esdevenen un referent d’aquests nois i noies, als quals acompanyen perquè siguin coneixedors de diferents espais de la seva vila, àmbits de lleure, producció cultural, etc. L’objectiu és afavorir el desenvolupament i consolidar la integració social, cultural i lingüística d’aquests. Els estudiants i les estudiants de la UdG que s’ofereixen com a voluntaris per al mentoratge, se’ls assigna un tècnic de la UdG que els forma. A més, al final, reben un certificat per la formació i per la tasca realitzada, i se’ls reconeixen crèdits de reconeixement o de lliure configuració. 

Aquest projecte educatiu també es desenvolupa en altres municipis com Girona, Santa Coloma de Farners, Olot, Figueres, Lloret de Mar, Blanes, la Bisbal d’Empordà, Palamós, Banyoles, Hostalric, Ripoll i Maçanet de la Selva. La durada és la del curs escolar i finalitza amb una trobada conjunta de tots els mentors i les mentores, amb l’alumnat del municipi on comparteixen les vivències i aprenentatges, fent balanç de l’experiència.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *