Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell en Comú proposa fer un camí d’enllaç entre la Punxa i la Fanga

Escrit per el 22 d'Agost de 2023

  • A l’últim ple municipal, els comuns també van proposar fer un espai d’ombra davant de la Caixa al carrer Torres Jonama
  • Les propostes es van aprovar per majoria al plenari

Palafrugell en Comú Podem reclama fer un camí per vianants que uneixi el barri de la Punxa amb la zona comercial de la Fanga. El seu portaveu, Josep Ferrés, va presentar a l’últim ple municipal una moció per millorar les comunicacions d’aquests dos sectors, passant també per la pista de futbol que hi ha darrere dels supermercats. Al plenari, el partit també va fer una proposta de refugi climàtic davant la Caixa al carrer Torres Jonama i incorporar Palafrugell a la xarxa Construir Europa amb les autoritats locals.

Ferrés assegura que cal actuar a la zona nord del municipi per dotar-la de vies de comunicació. Assegura que els veïns de la Punxa “van en cotxe a comprar a la zona comercial de la Fanga”, que està a pocs metres. Ara bé, està separada per un sector urbanístic que no s’ha desenvolupat i que té els carrers tallats per pilones de formigó.

Per això, proposa que des de l’Ajuntament s’agafin les regnes d’aquesta zona i s’hi faci una via que permeti que la Punxa sigui “un dels més barris més ben connectats comercialment”.

El plenari va aprovar la moció del grup dels comuns, amb l’abstenció de VOX i amb una modificació del redactat proposada per l’alcalde: que es donessin 3 mesos de marge als equips tècnics municipals per tal que estudiïn com aplicar el projecte.

En el mateix plenari, Josep Ferrés també va proposar fer una zona coberta davant de l’oficina de la Caixa al carrer Torres Jonama. Serviria com a refugi climàtic per als clients que vagin a fer gestions al banc, i que es veuen obligats a esperar a l’exterior.

La moció també va quedar aprovada, però l’alcalde va assegurar que demanarà als responsables de la Caixa que siguin ells els qui s’encarreguin d’aplicar la solució. Ferrés espera que Juli Fernández ho hagi plantejat als directius bancaris en les seves “regulars visites al festival de Cap Roig aquest estiu”.

A més, el ple també va aprovar tres mocions més: una d’ERC en defensa de la llibertat d’expressió en el món de la cultura, la Declaració institucional amb motiu del 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+ (totes dues amb la sorprenent abstenció de VOX), i també una altra moció dels comuns per incorporar el municipi de Palafrugell a la xarxa Construir Europa amb les autoritats locals.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).