Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell en Comú Podem presentarà una moció per fer un balanç climàtic de l’any

Escrit per el 12 de Desembre de 2023

  • Els comuns defensen que cal prendre mesures “immediatament” per combatre els efectes del canvi climàtic que ja es perceben, com l’increment de la temperatura o la sequera.

Palafrugell en Comú Podem presentarà una moció en el ple municipal del desembre per fer un balanç climàtic de l’any. Així ho ha avançat el seu portaveu, Josep Ferrés, a l’Esmorzar de Ràdio Palafrugell. Els comuns defensen que cal prendre mesures “immediatament” per combatre els efectes del canvi climàtic que ja es perceben, com l’increment de la temperatura o la sequera.

Ferrés destaca que en la política local es pot aportar el granet de sorra. Per exemple, explica que la moratòria urbanística hauria de desclassificar els sòls de segona residència. No només per motius paisatgístics, sinó per la falta de recursos naturals.

Considera que cal “seny i valentia” per modificar els “planejaments urbanístics obsolets” i “corregir el destí”.

I afegeix que “la població ha d’exigir-ho”.

També, van presentar al·legacions a les ordenances fiscals per incloure bonificacions a l’ICIO, l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres. Ferrés aposta per beneficiar les obres que tinguin en compte la millora de l’eficiència energètica. Destaca que permetrien vetllar la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle o l’ús d’aigua.

Entre altres mesures, Ferrés també defensa el tractament de residus o la reutilització de la biomassa. Considera que podria ser una nova indústria i una font de riquesa.

Proposen un pla d’usos de les naus properes a l’Antic Escorxador

Per altra banda, van presentar una moció al ple del mes de novembre per crear un pla d’usos de la zona de l’Antic Escorxador, però no va tirar endavant. Junts va votar-hi a favor i Esquerra Republicana i VOX van abstenir-se. L’equip de govern hi va votar en contra.

Els comuns consideren que la zona “és una molècula formada per àtoms que són edificis amb usos diferents”. Ferrés destaca que hi ha naus amb finalitats diverses, com l’Antic Escorxador, la Nau dels Carrossaires, la de les carrosses reials, uns espais dels Serveis Municipals i una altra dedicada al Pla de Transició al Treball.

Però, destaca que hi ha altres projectes en marxa que caldria tenir en compte la unió de diferents espais, com el Centre Fraternal. Ferrés considera que la reforma hauria d’incloure el Mercantil i el Teatre Municipal de Palafrugell amb “una visió de conjunt”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).