Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell en Comú Podem defensa alentir la circulació als carrers i afavorir els desplaçaments en bicicleta

Escrit per a 2 de Març de 2023

  • Josep Ferrés defensa que la velocitat màxima als carrers de Palafrugell i els altres nuclis sigui de 20 km/h, augmentar l’arbrat als carrers i estacionar els vehicles als afores.

Palafrugell en Comú Podem defensa que “s’ha d’alentir la circulació” als carrers de Palafrugell per afavorir els desplaçaments a peu o en bicicleta. També, inclouria l’augment de l’arbrat i l’afavoriment de l’estacionament de vehicles als afores. Reconeix que els canvis seran un procés lent.

El candidat de Palafrugell en Comú Podem, Josep Ferrés, defensa que la velocitat màxima als carrers sigui de 20 km/h, incrementar l’arbrat, ampliar les voreres, reduir les places d’aparcament i habilitar-ne als afores. Considera que cal canviar els hàbits de mobilitat, potenciar el transport en bicicleta i aparcar els vehicles una mica lluny del centre.

Les mesures no inclourien limitar la circulació en alguns dels carrers. Afirma que hi han de poder accedir els serveis d’emergència, poder apropar la gent gran en llocs concrets, entre altres.

Per exemple, defensa recuperar l’arbrat als carrers de Torres i Jonama i de Begur. O bé, fer més lenta la circulació al carrer de la Lluna i ampliar les voreres. Afegeix que amb l’ampliació de l’espai per als vianants permetrà unir els afores amb el centre del poble i potenciar el comerç.

Per altra banda, critica la distribució de la plaça del Priorat de Santa Anna. Explica que l’única zona que hi toca habitualment el sol és un espai habilitat per càrrega i descàrrega de vehicles, en canvi, els bancs se situen a l’ombra. Afirma que ha de ser un indret que ha de complementar la zona comercial i plaça Nova.

A més, Ferrés considera que caldria invertir els diners de la instal·lació de boies marítimes per finançar serveis i la instal·lació de camps de boies amb una malla de deu metres per fondejar a Aigua Xelida, cala Pedrosa, al Golfet, entre altres. També, es mostra favorable de reduir la potència dels motors.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *