Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell en Comú Podem debat sobre la crisi de l’habitatge a la Costa Brava

Escrit per el 11 de Novembre de 2023

  • Ho ha fet en una taula rodona al Centre Municipal d’Educació amb els regidors Janet Sanz de Barcelona i Víctor Catalan de Blanes i el coordinador de Tarek Cherina.

Palafrugell en Comú Podem debat sobre la crisi de l’habitatge a la Costa Brava. Ho ha fet en una taula rodona amb els regidors Janet Sanz de Barcelona i Víctor Catalan de Blanes i el coordinador de Salt Tarek Cherina al Centre Municipal d’Educació aquest divendres. Cadascú ha exposat quina és la situació de l’habitatge al seu municipi i quines mesures han pres.

Els ponents han plantejat problemes com l’alt preu del lloguer, el lloguer d’habitacions, el lloguer de temporada, el racisme immobiliari o l’elevat nombre de pisos turístics. Tot, quan la Generalitat de Catalunya ha aprovat un decret llei que marca un màxim de 10 pisos turístics per cada 100 habitants en 262 municipis, entre ells, Palafrugell. També, quan l’Ajuntament de Palafrugell ha suspès durant un any la tramitació de nous habitatges d’ús turístic i l’ampliació de l’activitat dels que ja existeixen.

Un dels exemples que posen és la contractació d’inspectors per controlar els pisos turístics il·legals a Barcelona i l’ús d’una aplicació web per a revisar-ne l’oferta. Ho explica Janet Sanz.

Víctor Catalan destaca que des de l’any 2019 han passat de 600 a 3.000 habitatges d’ús turístic a Blanes. Comenta que els hotels del municipi van donar suport a una moció per a regular els pisos turístics.

Tarek Cherina de Salt en Comú parla dels problemes amb els fons voltors i grans tenidors.

Josep Ferrés, regidor de Palafrugell en Comú Podem, destaca la necessitat de l’habitatge social a Palafrugell ara amb “llistes d’espera infinites”.

A més, reclamen que la Generalitat de Catalunya faci més política d’habitatge.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).