Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell dona 6.000 euros per ajudar l’Índia

Escrit per el 3 de Juny de 2021

  • La Taula Municipal de Solidaritat i Cooperació se suma a un projecte per fer front als efectes de la COVID-19 al país asiàtic.
  • Josep Salvatella explica que gràcies a aquesta quantitat es podran enviar un centenar de respiradors portàtils.

Davant la situació d’emergència extrema que viu l’Índia per la COVID-19, la Taula Municipal de Solidaritat i Cooperació de Palafrugell ha acordat tramitar un ajut de 6.000 euros a l’estat d’Andhra Pradesh, a l’est de l’Índia. Per conèixer més sobre la notícia, contactem amb en Josep Salvatella, Tercer Tinent d’Alcalde, regidor de cooperació entre d’altres.

Palafrugell s’adhereix al projecte promogut per l’Indian Culture Center de Barcelona. En el marc de la campanya d’emergència Món Local COVID-19 del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. En aquest sentit, la Taula del nostre municipi ha acordat tramitar un ajut per a la compra i enviament urgent de respiradors a l’Hospital Ahalya de Guntur. Ho explica Josep Salvatella.

Un centenar de respiradors portàtils

En total, a través de la Taula de Solidaritat i Cooperació, Palafrugell ha fet una donació de 6.000 euros per ajudar a l’Índia.

Gràcies a aquesta aportació econòmica es faran arribar al centre hospitalari de Guntur un centenar de respiradors portàtils. Salvatella detalla que aquest hospital situat a l’est del país es troba greument saturat per la segona onada de la pandèmia.

60.000 euros en projectes solidaris

Comptant l’ajut d’emergència a l’Índia, l’Ajuntament de Palafrugell destinarà aquest any 2021 prop de 60.000 euros en projectes de cooperació internacional. La major part d’aquests diners van destinats en forma de subvenció a les ONG que integren la Taula Municipal de Solidaritat i Cooperació.

Actualment, la Taula la integren ACAPS, Amb les Teves Mans, Creu Roja, Projecte Xevi i Unitat Solidària. Aquestes ONGs actuen en escenaris tan diversos com el Sàhara Occidental, Gàmbia, el Congo, Senegal i Guatemala. D’altra banda, Josep Saltvatella també apunta que està previst continuar la col·laboració, iniciada l’any passat, amb l’asil d’ancians Hogar Teresa Jornet de Tarija (Bolívia).

Per concloure, podeu accedir a l’entrevista completa amb en Josep Salvatella al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).