Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell acull 3 infants sahrauís

Escrit per a 14 de Juliol de 2019

  • En total al Baix Empordà són 7 els acollits per famílies de la comarca
  • Les nenes i els nens passen els mesos de juliol i agost en un entorn diferent al del camp de refugiats on viuen

L’Ajuntament de Palafrugell ha ofert una recepció institucional als nens i nenes sahrauís acollits aquest estiu per famílies del Baix Empordà. Palafrugell acull 3 infants sahrauís.

La majoria d’aquests nens i nenes provenen dels campaments de refugiats de Tindouf. Un camp situat al desert algerià, bàsicament provinents de la Daira de Bu Craa, agermanada amb Palafrugell. 

Enguany, un total de 7 infants sahrauís, passaran l’estiu al Baix Empordà, en concret 2 nenes i 1 nen a Palafrugell. La seva estada s’allargarà fins a finals del mes d’agost dins el projecte denominat “Vacances en Pau 2019”, coordinat per l’entitat ACAPS, membre de la Taula de Solidaritat i Cooperació.

L’acte de benvinguda va tenir lloc al passat divendres 12 de juliol a la tarda i es va realitzar aprofitant una activitat infantil programada a la Biblioteca Municipal. Així, els nouvinguts van poder gaudir d’una explicació de contes, acompanyats de nens i nenes de les seves mateixes edats. A més, els infants van rebre la benvinguda institucional de part de Josep Salvatella, regidor de Cooperació de l’Ajuntament de Palafrugell. A l’acte també hi va haver la presència de Montse Fillol, presidenta de l’ACAPS – Girona.

L’objectiu d’aquest projecte és facilitar que diversos nens i nenes sahrauís tinguin la possibilitat de passar les vacances en un entorn diferent; així com donar a conèixer la realitat del poble sahrauí mitjançant l’arribada dels infants i la seva relació amb les famílies autòctones.

La tasca d’ACAPS

ACAPS Girona, participa en el projecte de “Vacances en Pau”, organitzat per la Delegació del Front Polisari a Catalunya. Les colònies d’estiu per infants sahrauís són un símbol de solidaritat amb els nens i nenes sahrauís i un clam per la pau, contra la injustícia i la guerra.

Aquest projecte, on famílies catalanes acullen a nens i nenes sahrauís durant els mesos de juliol i agost, pretén donar a aquests infants la possibilitat de veure moltes coses que fins ara només coneixen en els llibres escolars (rius, muntanyes, el mar, etc.) i la de conviure amb nens i nenes catalans/es per arribar a tenir una altra imatge del món, diferent de la que veuen cada dia en els campaments de refugiats, on el Poble Sahrauí viu exiliat des de l’any 1975.

Així doncs, un any més el municipi s’ha convertit en un punt acollidor. Enguany, Palafrugell acull 3 infants sahrauís que passaran els mesos de juliol i agost amb la seva família d’acollida.

Palafrugell acull 3 infants sahrauís

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *