Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell demana prudència amb els petards, coets i fogueres

Escrit per el 20 de Juny de 2023

  • Juli Fernández ha publicat un ban d’alcaldia per demanar prudència a les festivitats de Sant Joan i Sant Pere.
  • Es posa especial èmfasi en el risc d’incendis a Palafrugell.

Palafrugell fa una crida a la prudència amb l’encesa de fogueres i l’ús de pirotècnia durant les festivitats de Sant Joan i Sant Pere. En un ban d’alcaldia, Juli Fernández demana restringir les actuacions susceptibles de provocar incendis i recorda la prohibició de fer focs, llençar coets i altres artefactes pirotècnics en terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta.

El risc d’incendis s’agreujarà per les previsions de temperatures altes, humitats relatives baixes i l’entrada de vent de tramuntana i de migjorn, que se suma a la sequera que pateix la comarca del Baix Empordà. Fernández destaca que les condicions “fan que el terreny esdevingui un sistema molt fràgil i que qualsevol ignició, per petita que sigui, pugui originar un incendi que podria propagar-se a gran velocitat”.

A més, s’han distribuït uns cartells als nuclis de platja i en zones properes als boscos de Llofriu per conscienciar sobre la necessitat de fer una revetlla segura. S’incideix en la necessitat de tenir la màxima precaució i recollir les restes dels petards i coets.

El ban d’alcaldia també recull altres mesures de seguretat que s’han de complir per encendre els focs, els llocs on es pot fer, els materials i l’apagament de les fogueres, entre altres. Tot plegat per celebrar les revetlles i garantir la seguretat de les persones, dels béns públics i privats i evitar els conflictes en les dates festives.

Cartells de Sant Joan

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).