Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell debat sobre l’educació dels infants

Escrit per el 13 d'Octubre de 2021

  • El municipi acull la 4a Jornada de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines.
  • La jornada tindrà lloc aquest divendres i és oberta a tota la població, especialment a les que tenen vinculació amb l’educació dels infants fins als 6 anys.

Aquest divendres 15 d’octubre Palafrugell posarà la mirada en l’educació dels infants fins als 6 anys. Sota el títol ‘La responsabilitat d’acompanyar tots els infants a construir aprenentatges per a la vida’, la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines organitza aquesta jornada al Teatre Municipal de Palafrugell. La cap d’educació de l’Ajuntament palafrugellenc, Núria Aupí, remarca que l’etapa dels primers sis anys de vida són molt importants per assentar les bases del coneixement.

A més, la cap d’educació justifica perquè no s’ha seguit la tradicional separació de les franges educatives compreses entre els 0 i els 3 anys i dels 3 als 6. Sinó que s’han unit les dues franges per oferir una visió més integral de l’educació.

Per altra banda, Núria Aupí afirma que no s’ha volgut fer cap diferenciació entre els infants que van o no a l’escola bressol.

La pedagoga italiana Laura Malavasi convidada

Programa d’activitats de la 4a Jornada de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines

La jornada començarà a les 9.15 d’aquest divendres amb la recepció dels i les participants. A les 10 del matí hi haurà un parlament de la regidora d’Educació, Mònica Alcalà. Posteriorment, l’Espai cos serà l’encarregat de fer un espectacle de dansa contemporània. Seguidament, a les 10.15, tindrà lloc la ponència de Laura Malavasi, una pedagoga, formadora i consultora italiana reconeguda per a la seva filosofia i la visió de l’educació igualitària amb l’ús dels jocs.

Tot seguit, a les 12 del migdia, es realitzaran tres grups de treball. I una hora més tard, es posaran en comú totes les idees treballades. Els grups de treball se situaran en diferents punts del municipi per tal d’evitar aglomeracions.

Per acabar, l’alcalde Josep Piferrer farà el tancament de l’acte. La jornada estarà dinamitzada i conduïda per David Galceran.

Inscripcions obertes al web d’Educació

Cal tenir en compte que és obligatòria la inscripció prèvia a través d’un formulari de la pàgina web d’Educació de Palafrugell, ja que les places estan limitades a 150 persones. Des de l’organització, preveuen assistents provinents d’arreu de les comarques gironines.

Aquesta jornada va destinada a tothom, no només a les famílies i als i les professionals relacionats amb el camp de l’educació.

Palafrugell, un municipi lligat amb l’educació

Cal recordar que Palafrugell forma part de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines, creada l’any 2016, i que organitza jornades sobre el camp educatiu en els diferents municipis que en formen part. Per altra banda, Palafrugell va signar la Carta de Ciutats Educadores l’any 2003 i des d’aleshores, és membre de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores.

Per acabar, es pot recuperar la conversa íntegra amb Núria Aupí a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).