Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell, com a ciutat amiga de la infància, es va adherir al Dia Internacional de la Infància

Escrit per a 29 de Novembre de 2020

  • Tots els grups municipals hi van votar a favor de forma unànime.

Rafel Corbí (Ràdio Palafrugell)

El ple de l’ajuntament de Palafrugell celebrat el passat dimarts 24 de novembre, va decidir per unanimitat, aprovar una moció per sumar-se al manifest del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya, en defensa dels drets dels infants i adolescents en el Dia Internacional de la Infància.

Així, l’Ajuntament de Palafrugell se suma a la commemoració del Dia Universal de la Infància amb l’objectiu d’oferir un impuls positiu al reconeixement de drets i a la millora de qualitat de vida dels nens i les nenes. El Dia Universal de la Infància vol sensibilitzar la població sobre la importància de posar l’atenció especialment en els infants que viuen en condicions desfavorables i es troben en situació de vulnerabilitat. Coincidint amb el Dia Universal de la Infància, que es va celebrar el passat 20 de novembre, els membres del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) han elaborat, amb la col·laboració dels consells territorials, un manifest centrat en la visió dels infants i adolescents catalans en relació amb la COVID-19, i reivindiquen el seu dret a estar informats i informades de les mesures que es prenen des dels governs.

La regidora delegada d’Educació, Mònica Alcalà, va llegir la carta de la declaració de Palafrugell sobre el dia universal dels Drets de la Infància, com a ciutat amiga de la infància. La qualitat del só de la seva intervenció no és gaire bona.

La declaració va ser aprovada per unanimitat per tots els grups del consistori. Aquestes van ser les seves paraules.

Joan Farré, de Ciutadans
Alfons Rius, de Palafrugell en Comú-Podem
Laura Millán, del PSC

Palafrugell, com a part d’una corporació local reconeguda com a Ciutat Amiga de la Infància vol ratificar el seu compromís amb els drets de la infància i adolescència avui per assegurar un futur més just, equitatiu i sostenible.

La celebració del Dia universal de la Infància coincidia, amb la commemoració de la signatura, el 20 de novembre de l’any 1959, de la Declaració Universal dels Drets de l’Infant, i amb l’adopció de la Convenció dels Drets de l’Infant a l’Assemblea General de les Nacions Unides, el 20 de novembre de 1989.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *