Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell busca voluntaris per promoure el català amb el projecte Xerrem Junts

Escrit per el 24 de Setembre de 2023

  • El projecte consisteix a compartir hores de conversa entre catalanoparlants i persones que no el dominen.

Palafrugell busca voluntaris per promoure l’ús del català amb el projecte Xerrem Junts. Consisteix a compartir hores de conversa entre catalanoparlants i persones que no el dominen. És una iniciativa impulsada per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana i que es duu a terme en diferents ciutats de Catalunya.

Els voluntaris i els xerraires, com es coneixen les persones que volen aprendre el català, mantenen converses de situacions quotidianes. L’objectiu és facilitar la seva expressió en català al dia a dia. Els voluntaris els ajudaran a incrementar el vocabulari i a corregir-los. En parla Coral Cot, tècnica d’Educació.

Les sessions es fan en grup i amb persones que tenen un nivell molt bàsic de català. Són setmanals durant un curs al Centre Municipal d’Educació Núria Rivas Mascarós de Palafrugell.

Maria Dolors Ferrer, voluntària del projecte, explica que reben una formació abans de fer el curs i alguns materials de suport, però que després s’adapten a les converses de cada dia.

Ferrer fa cinc anys que n’és voluntària a Palafrugell.

No hi ha un horari marcat per fer les sessions i, per tant, acorden l’hora que s’adapta més a tothom.

Generalment, hi van els alumnes que ja fan cursos de català al centre, però si algun nouvingut també hi vol participar només ha de posar-se en contacte amb el Centre Municipal d’Educació. Qui vulgui ser voluntari també pot posar-se en contacte amb el centre o a través de la pàgina web de Voluntariat i Participació de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).