Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell busca voluntaris pel projecte Mentora

Escrit per el 21 d'Octubre de 2023

  • La voluntat és que donin suport i acompanyament l’alumnat de 3r i 4t d’ESO per prevenir l’abandonament escolar prematur i motivar-lo a seguir estudiant.

Palafrugell busca voluntaris pel projecte educatiu Mentora. L’objectiu és que donin suport i acompanyament a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO per prevenir l’abandonament escolar prematur i motivar-lo a seguir estudiant. El projecte s’impulsa juntament amb la Fundació Bofill i faran trobades setmanals d’una hora i mitja en alguna dependència municipal.

Començaran el mes de gener i s’allargarà fins a finals de curs. L’objectiu és acompanyar-los en el procés d’informació, reflexió i presa de decisions per decidir què estudiar després de l’Educació Secundària Obligatòria. Ho explica Bàrbara Romero de l’àrea d’Educació.

Els voluntaris rebran una formació i se’ls assignarà l’adolescent que acompanyaran els sis mesos.

Faran trobades informals de conversa, activitats, sortides i visites.

L’abandonament prematur afecta gairebé un 17% de l’alumnat català. Moltes vegades té una relació directa amb les famílies amb menys oportunitats formatives, laborals i de desenvolupament personal i econòmic. Els joves solen prendre la decisió de seguir o no amb els estudis entre els 14 i 18 anys.

Qui estigui interessat per ser mentor, ha de posar-se en contacte amb el Centre Municipal d’Educació de Palafrugell trucant al 972 30 43 45 i ha d’inscriure’s al web del projecte Mentora.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).