Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell arriba a un acord per la carretera vella amb nous canvis de circulació

Escrit per el 25 de Setembre de 2023

  • Només podran fer el tram bidireccional de la carretera els vehicles autoritzats que resideixen al Prat Xirlo i Sant Roc.

Palafrugell ha arribat a un acord amb els veïns afectats per la circulació de la carretera vella. Això suposarà nous canvis circulatoris que entraran en funcionament les pròximes setmanes. Inclouran una modificació del sentit de la circulació i la instal·lació d’un nou giratori. En tots els casos, es mantindrà el carril bici.

La principal novetat serà el canvi de sentit de circulació a partir de Santa Margarida. El següent tram de carretera serà d’un únic sentit de la circulació en direcció a Calella de Palafrugell. Aquesta mesura ha de permetre reduir el recorregut dels veïns per arribar als seus habitatges.

L’altre canvi és la instal·lació d’un nou giratori a l’alçada de la rotonda de l’autovia. Només hi podran accedir els veïns i s’instal·larà una càmera i un radar de tram per controlar-ho.

També, es millorarà la senyalització i la seguretat de l’accés a la zona de les discoteques. Hi haurà un carril propi per fer el gir.

L’alcalde, Juli Fernández, assegura que l’acord permet “continuar amb la filosofia marcada sobre la seguretat de la via, mantenir el caràcter pacificat i de seguretat per continuar fomentant la mobilitat activa”. I, al mateix temps, “evitar al màxim els accidents amb ferits greus i solucionar les molèsties que s’havien ocasionat als veïnats de Prat Xirlo i Sant Roc”.

Fernández assegura que abans no s’havia fet cap diàleg amb els veïns del Prat Xirlo i de Sant Roc i que calia arribar a una solució conjunta. L’alcalde assegura que és una carretera amb un “alt volum de trànsit durant l’estiu, no només de vehicles motoritzats, sinó també de gent que l’utilitza amb bicicleta o hi practica esport”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).