Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell aprova un 50% de recàrrec en l’IBI per als pisos buits

Escrit per a 28 d'Octubre de 2020

· Aquest dimarts es van aprovar les ordenances fiscals pel 2021

La sessió plenària d’aquest passat dimarts va aprovar les ordenances fiscals per l’any 2021, amb els vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció de Palafrugell en Comú-Podem i el vot negatiu de PSC i C’s. Entre els diferents punts de l’ordenança, cal destacar l’aprovació d’un recàrrec del 50% a l’IBI de les vivendes desocupades en mans de fons voltor o de bancs. Ens ho explica millor la regidora d’hisenda Olga Palahí.

La mateixa regidora va fer la introducció al punt, explicant les novetats que hi ha a les ordenances fiscals i aquelles en les quals no s’aplica cap modificació

Joan Farré, en nom de Ciutadans, va demanar una baixada general dels impostos, demanant un esforç a l’ajuntament i va explicar el seu vot negatiu a la proposta de l’equip de govern.

Alfons Rius, de Palafrugell en Comú-Podem, es va centrar en la instal·lació de plaques solars, en el manteniment de l’IBI i en les activitats esportives.

Juli Fernàndez, en nom del PSC es va mostrar decebut per la proposta de les ordenances i dels grups que formen la comissió del Covid (de la qual el PSC no en forma part). Va incidir en que el 2021 serà un any dur, i que aquestes ordenances, no son d’ajuda per als vilatans.

Per la seva banda, en el torn de rèplica, l’alcalde Josep Piferrer va contestar a cada un dels representants dels partits polítics de l’ajuntament

També la regidora d’hisenda Olga Palahí va fer un incís final en l’aprovació del recàrrec del 50%, en la qual valorava en 1.300.000 € l’increment d’ingressos de l’ajuntament de cara al 2022, en resposta al portaveu socialista.

Imatge del ple virtual de l’ajuntament de Palafrugell. Foto @comunicaciopalafrugell


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *