Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell aprova noves inversions per valor de 2 milions d’euros

Escrit per el 18 de Novembre de 2021

  • La mesura es va aprovar ahir en un ple extraordinari pel vot de qualitat de l’alcalde accidental, Pau Lladó.
  • Durant la sessió també es va aprovar que Andrea Albízua (PSC) va agafés el relleu de Montserrat Verdaguer.

L’Ajuntament de Palafrugell va aprovar ahir noves inversions per un valor superior als 2 milions d’euros. Una quantitat que es finançarà a través del romanent de tresoreria i que incideix, especialment, en esports i Qualitat Urbana. En el mateix punt es va aprovar la inversió en àmbits relacionats amb les àrees d’Educació, Promoció Econòmica, Policia Local i Benestar Social.

Prop de 2 milions d’euros seran els que invertirà Palafrugell en matèria d’Esports i Qualitat Urbana en el proper exercici. Olga Palahí, regidora d’Hisenda Pública exposava el seguit de modificacions pressupostàries que es presentaven durant el ple extraordinari.

Unes modificacions que tenen especial incidència en matèria d’esports i també de neteja viària. De fet, s’hi destinen 1.287.000 euros, desglossats en la reforma del pavelló de patinatge (62.000), per a la construcció del pavelló del Barceló i Matas (800.000) i per a la millora de la pista d’atletisme (425.000). D’altra banda, també hi ha una despesa important relacionada amb el nou contracte d’escombraries. Així, hi haurà un despesa de 641.000 euros per a l’adquisició de nova maquinària. Per últim, també hi ha inversió important per crèdit extraordinari hi ha la millora a l’edifici del Mercantil per 290.000 euros.

Altres inversions menys importants, econòmicament parlant, seran la millora de l’edifici de la Policia Local per valor de 28.000 euros. En matèria d’Educació s’invertiran 20.000 euros i prop de 24.000 per l’adquisició de nou material relacionat amb la decoració nadalenca.

Aprovada la modificació pel vot de qualitat de l’alcalde

En aquest mateix punt de l’ordre del dia, però per suplement de crèdit, s’afegeixen 15.500 euros per millorar el cementiri municipal, 6.300 euros per projectes socials i 7.700 per despeses derivades d’ajuts socials. A més de 13.000 euros relacionats amb senyalització viària i 8.700 euros per plànols i projectes tècnics. Una modificació que ascendeix per sobre dels 2 milions d’euros i que anirà a càrrec del romanent de tresoreria.

Aquesta mesura va tirar endavant, tot i que el resultat de les votacions va ser d’empat a 9. Les absències a l’equip de govern de Josep Piferrer i Isidre Tenas per ser positius de COVID i de Joan Vigas va propiciar que Pau Lladó en fos l’alcalde accidental. Gràcies al vot de qualitat de l’alcalde, tot i l’empat es va aprovar la modificació pressupostària.

Presentació d’Andrea Albízua com a nova regidora del PSC

Per últim, d’aquesta sessió plenària extraordinària també destaquem la presa de possessió d’Andrea Albízua com a nova regidora de Palafrugell. La socialista agafa el relleu de Montserrat Verdaguer que per motius laborals va renunciar a l’acta de regidora en el ple d’octubre. Albízua reconeix a Ràdio Palafrugell que li va agafar per sorpresa i en una situació personal molt diferent de quan hi van haver les eleccions.

Rafel Corbí entrevista a Andrea Albízua, nova regidora del PSC
Andrea Albízua abans de l’inici del ple – Rafel Corbí

A continuació podeu recuperar el ple extraordinari en el que es va aprovar que Palafrugell farà noves inversions per valor de 2 milions d’euros.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).