Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell aposta per la mobilitat sostenible amb diverses activitats on es fomenta l’ús de la bicicleta

Escrit per el 26 de Setembre de 2022

  • Palafrugell disposa aproximadament d’uns 17 quilòmetres de carrils bici.

Palafrugell, en els darrers anys ha estat realitzant diverses actuacions vinculades a la mobilitat. No només per ordenar la circulació de vehicles sinó també per cercar una sostenibilitat mediambiental sobretot a través de l’ús de la bicicleta. Per aquest motiu, durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible s’han realitzat accions i activitats en aquest sentit.

D’aquest temes en vam parlar, en directe, amb el regidor de Mobilitat Pau Lladó, en una connexió amb el nostre informatiu matinal “L’Esmorzar de Ràdio Palafrugell“.

Un exemple ha estat que aquest divendres, dia 23 de setembre, uns 160 nens i nenes de les escoles del municipi ha participat en una sortida amb bicicleta fent ús de la infraestructura de la carretera vella que uneix Palafrugell amb Calella. Aquesta sortida s’ha organitzat al llarg de tota aquesta setmana, amb la participació total d’uns 400 alumnes. De forma activa, els i les joves de la població han comprovat que hi ha mitjans de transport alternatius al cotxe. Aquests han estat alumnes de 5è i 6è de primària que han seguit els cursos que els han efectuat des de la Policia Local. Així ho explicava el sergent Santi Rueda en el mateix espai matinal de Ràdio Palafrugell.

Aquesta mesura pretén ser un pas més cap a una manera més eficient i sostenible de moure’s pel municipi, aprofitant el desplegament de la xarxa ciclable. Mica en mica cal aconseguir reduir l’ús del cotxe pels trajectes més curts que són fàcilment més pràctics de fer a peu dins del nucli urbà i en bicicleta per connectar amb els nuclis del litoral i de l’interior. 

D’altra banda, el passat dia 22 de setembre, el municipi també va convidar a la població a repensar la utilització dels cotxes durant un dia i al llarg de la jornada aprofitar per deixar de fer servir el cotxe com a vehicle de transport.

A Palafrugell hi ha aproximadament més de 18 quilòmetres de carrils bici. Aquests es troben distribuïts en vies verdes: 8,156 km; carrils bici (segregats): 4,226 km i carrils bici (compartits): 6,597 km. En total: 18,979 km.

Actualment es pot arribar en menys de 20 minuts a peu a qualsevol dels barris de Palafrugell i en el mateix temps amb bicicleta es pot arribar a qualsevols dels nuclis del municipi. I si comparem els desplaçaments fets en bicicleta o cotxe veiem que amb poca diferència de temps es pot arribar a molts més llocs en bicicleta que no en cotxe i que si acabem sumant el temps per anar de l’aparcament al lloc pràcticament es poden acabar igualant els temps totals.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).