Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell acull la tercera jornada d’Educació 360º

Escrit per a 1 de desembre de 2022

  • La jornada porta per títol ‘L’educació del fora escola a l’abast de tots els infants i joves’ i serà aquest divendres.

El pròxim divendres, 2 de desembre tindrà lloc una nova trobada d’Educació 360º – Educació a Temps Complet. Consisteix en una aliança per fer realitat el dret de tots els infants i adolescents a aprendre, també més enllà de l’escola. El títol de la jornada és ‘L’educació del fora escola a l’abast de tots els infants i joves’. Ho explica la regidora d’educació a l’Ajuntament de Palafrugell, Mònica Alcalà.

Es va decidir en els acords de la primera i segona jornades que es van celebrar a Palafrugell. La darrera va ser telemàtica per la pandèmia l’octubre de l’any 2020.

Es treballarà la connexió entre els aprenentatges que es donen en els diferents temps i espais lectius i no lectius, la connexió entre els diversos agents educatius que treballen al territori i la promoció d’itineraris d’aprenentatge personalitzat que connectin l’interior i l’exterior de l’escola. Els aspectes educatius que es desenvolupen fora de les aules és el que es coneix com a ‘fora escola’.

L’esdeveniment començarà a les 9 del matí al Centre Municipal d’Educació amb el lliurament de les acreditacions i el material. A les 9.15 hores es farà la benvinguda amb les paraules de Mònica Alcalà.

A les 9.30 hores, s’exposaran els resultats de la recerca ‘Infants, joves i comunitats resilients: identificació i anàlisi de pràctiques socials i educatives des d’una perspectiva multidimensional i interseccional per a fer front a la pandèmia’. Ha estat desenvolupat per la Universitat de Girona.

A les 11.30 hores, es presentaran tres experiències inspiradores per al municipi. Una d’elles és el Passaport Edunauta amb Oriol Roca, cap de projectes de Cooperativa+Educació, i Coral Cot, tècnica d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell.

També s’aprofundirà en les extraescolars compartides a Girona. Anirà a càrrec d’Aaron Fortuny, director de l’Escola Josep Dalmau i Carles del barri de Can Gibert del Pla de Girona. I les extraescolars esportives a secundària amb Xavier Gomero, director tècnic del Consell Esportiu del Baix Empordà.

A les 12.15, hi haurà grups de treball i s’acabarà la jornada amb la seva exposició, a partir de les 13 hores.

Aquestes jornades van dirigides a tothom, però especialment a la comunitat educativa per vetllar per una correcta educació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *