Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Biblioteca de Palafrugell i el Cine Club Garbí organitzen un cinefòrum ambientat a París

Escrit per el 22 d'Agost de 2023

  • La Biblioteca de Palafrugell i el Cine Club Garbí presentaran el llibre Sempre tindré París i projectaran la pel·lícula francesa La evasión.

La Biblioteca de Palafrugell i el Cine Club Garbí organitzen un nou cinefòrum aquest dimecres, en aquest cas, ambientat a París. Presentaran el llibre Sempre tindré París i després, projectaran la pel·lícula francesa La evasión al Teatre Municipal de Palafrugell.

L’escriptor de Torroella de Montgrí Àngel Quintana presentarà Sempre tindré París, una novel·la que situa l’acció a principis dels anys vuitanta. El 1981, Quintana va quedar exempt d’anar a fer el servei militar i va decidir aprofitar-ho per anar a París amb el seu amic Miquel Riera. Allà, van fer una immersió cinematogràfica i cultural.

Quintana és catedràtic d’Història i teoria de cinema a la Universitat de Girona, degà de la Facultat de Lletres i ha col·laborat en mitjans de comunicació amb publicacions sobre cinema. En parla el director de la Biblioteca de Palafrugell, Joan Soler.

Després, projectaran la pel·lícula francesa Le trou (La evasión) de l’any 1960. S’ambienta en una presó de França i explica un cas real d’uns presoners que van construir un túnel per escapar-se. Però, arribarà un nou presoner a la cel·la i tindran dubtes sobre si li poden explicar o no el pla secret que tenen entre mans. Ho comenta el director del Cine Club Garbí, Àlex Cebollero.

És considerada la millor pel·lícula del director Jacques Becker per la manera en com s’expliquen els preparatius per escapar-se de la presó. En les més de dues hores de durada de la pel·lícula, tota l’acció se situa dins de la presó amb un ambient tens.

El cinefòrum de la Biblioteca de Palafrugell i el Cine Club Garbí serà el dimecres, 23 d’agost a les 18.15 hores al Teatre Municipal de Palafrugell. L’activista cultural Guillem Terribas en farà la introducció.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).