Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Oncotrail 2021 suma 342.000 euros a la lluita contra el càncer

Escrit per el 4 d'Octubre de 2021

  • Amb l’edició d’enguany ja s’han recaptat més d’un milió i mig d’euros destinats a millorar la vida dels malalts i els familiars.
  • En la 8a edició hi han pres part 275 equips que han recorregut els 100km amb sortida i arribada a Palafrugell.

Un total de 275 equips dels 286 que hi havia inscrits han participat de la 8a edició de l’Oncotrail. Aquesta participació ha fet que l’Oncotrail 2021 sumi, de moment, 342.000 euros més a la lluita contra el càncer. En aquest sentit, la xifra total des de l’any 2013 ja ha superat el milió i mig d’euros. Una recaptació que es destinarà íntegrament a millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines. 

Els més ràpids en completar els p`racticament 100km de recorregut han estat els Oncorun Porqueres, amb un temps de 9 hores i 20 minuts. Per contra, el darrer equips en arribar a la línia de meta van ser els Gospel d’Aro 2 que va necessitar 26 hores i 32 minuts.

Enguany l’edició estava marcada per tots els canvis relacionats amb pandèmia. En aquest sentit, la sortida i els punts d’avituallament svan ser on es van fer més modificacions. Per començar la sortida es va traslladar de la plaça Can Mario a l’autovia del Mar, en un inici que es va fer de forma esglaonada per grups de 4 equips. Lluís Comet, director de l’Oncotrail, destaca que aquesta modificació va ser molt ben rebuda pels participants que van complir escrupolosament amb els protocols. En aquest sentit, no descarta mantenir el format de la sortida en properes edicions..

D’altra banda, als avituallaments només hi podien accedir dos membres de cada equip. Aquests s’encarregaven de recollir tot el menjar per a la resta de corredors. Comet admet que en alguns punts hi va haver escassetat de productes en les bosses que es repartien. No obstant això, considera que tots els equips van acabar satisfets.

Prop de 600 voluntaris

D’altra banda, el que no ha variat respecte edicions anteriors és la implicació dels voluntaris. Prop de 60““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““0 persones provinents de totes les comarques gironines han fet possible l’Oncotrail 2021. Aquests han col·laborat amb el marcatge del recorregut, la logística, l’assistència als avituallaments o els serveis de fisioteràpia i podologia, entre d’altres.

Lluís Comet també ha tingut paraules d’agraïment per a totes les persones que han ajudat d’alguna manera a que la 8a edició de l’Oncotrail fos un èxit. A més, també recorda que la xifra de 342.000 euros pot continuar augmentant, ja que la plataforma de donatius continuarà oberta uns dies més.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).