Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


2.300 corredors participaran a l’Oncotrail 2021

Escrit per el 30 de Setembre de 2021

  • Aquest dissabte 2.300 persones participaran en aquesta edició de l’Oncotrail.
  • De moment, s’han recaptat 318.000 euros
  • S’han establert uns protocols per evitar el contagi de la Covid-19.
  • Els diners recaptats es destinaran a millorar l’estil de vida dels malalts de càncer i els seus familiars.

Després d’un any sense poder celebrar l’Oncotrail per la pandèmia, aquest cap de setmana unes 2.300 persones participaran en aquesta cursa solidària de 100 quilòmetres organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la participació del Club Atlètic i l’Agrupació Excursionista de Palafrugell. Aquest any s’ha aconseguit reunir un total de 286 equips de 8 integrants amb una recaptació de 318.000 euros, la xifra més alta assolida mai i amb l’esperança de recaptar-ne més, ja que la plataforma segueix oberta. A més, cada equip participant ha fet un donatiu mínim de 1.000 euros.

Aquesta edició s’ha hagut d’adaptar als protocols contra la pandèmia per a garantir la seguretat de tots els participants i voluntaris. Una de les novetats és que el punt de sortida no serà la plaça de Can Mario, sinó l’autovia de Palafrugell a Calella i Llafranc. L’arc de sortida se situarà a l’alçada de la gasolinera, aproximadament, tal com explica Lluís Comet, el director de l’Oncotrail.

Des d’aquí, es realitzarà una sortida esglaonada i amb distància física entre els equips participants. Aquests hi hauran de ser a les 8.15 hores del dissabte i els primers de començar la cursa ho faran a les 8.30. Els equips sortiran de sis en sis en intervals de trenta segons.

Tot i el canvi del punt de sortida, la resta de la cursa mantindrà els seus elements característics. Aquesta es dividirà en 10 trams que passaran per camins de ronda entre la platja de Castell i la de Pals, així com corriols interiors i de les Gavarres. Es podrà fer caminant o corrent i una de les condicions és que en els punts de control hi ha d’haver un mínim de quatre membres de cada equip.

Per evitar aglomeracions als punts d’avituallament, s’ha organitzat per tal que els primers participants a sortir siguin els més ràpids i així, se separin els diferents grups. Es preveu que els primers d’arribar tardaran unes 8 hores, en canvi, els que més, arribaran el diumenge a les dues del migdia.

Entrega dels dorsals uns dies abans

A diferència dels anys anteriors, enguany s’ha avançat un dia l’entrega dels dorsals dels participants. A partir d’avui dijous ja es poden anar a recollir i està pensat perquè hi vagin les persones que hi viuen més a prop. Aquesta mesura permet reduir la probabilitat d’aglomeracions.

Protocols contra la Covid-19

Aquesta edició tindrà novetats en el funcionament per a tal de garantir totes les mesures contra la pandèmia. Una d’aquestes és que serà obligatori utilitzar la mascareta en tot moment, exceptuant quan s’estigui fent la cursa.

Es mantindrà la possibilitat de fer els canvis dels quatre participants en els punts d’avituallament, depenent de les possibilitats de cadascú.

Allà, només podran agafar el menjar dues persones de cada equip. Per a facilitar-ho, ja s’ha enviat un document amb l’oferta que hi haurà a cadascun dels punts. A més, el menjar no podrà ser agafat directament, sinó que serà des de l’organització els encarregats de facilitar-ho. En el cas dels àpats més abundants i sòlids, aquests aniran envasats. També s’han eliminat les zones de menjador comunes.

Pel que fa a les begudes, Comet explica que es donaran totes a la sortida i la mateixa quantitat que els anys previs. Tanmateix, si algú vol més aigua, l’empresa Agbar instal·larà fonts en el recorregut.

A més, no es podran utilitzar les dutxes dels pavellons esportius dels pobles.

Presència de públic

Per altra banda, preocupa l’elevada presència de públic en els punts de control de l’Oncotrail, com la platja de Castell de Palamós o Llafranc. Per aquest motiu, s’ha demanat que els equips portin poques persones espectadores.

Presentació del certificat Covid

Una de les novetats destacables és que tots els participants i voluntaris hauran de presentar el certificat Covid per garantir que han rebut la pauta completa de vacunació o bé, que es disposa d’una PCR negativa en els tres dies previs a la competició. Per Comet, això és una mesura que permet donar seguretat a tothom.

Aquesta cursa arriba després de l’èxit de l’Oncocaiac que va tenir lloc el cap de setmana passat. Lluís Comet es mostra confiat que els participants seguiran totes les mesures.

Més de 500 voluntaris

Referent al nombre de voluntaris, la xifra no ha variat gaire respecte de les edicions passades. Són al voltant de 500 provinents de tota la demarcació gironina i que hi duran a terme tasques diverses, entre elles el marcatge del recorregut, la logística, l’assistència dels avituallaments, assistència sanitària, servei de fisioteràpia i de podologia, entre d’altres.

Més d’1.200.000 d’euros en set anys

En les set passades edicions, l’Oncotrail ha recaptat fins a 1.233.000 euros que han permès cobrir les necessitats dels hospitals gironins, com la renovació de llits o butaques per les sales de quimioteràpia. També es dedica una part per a la investigació de la malaltia a l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i a serveis que ofereix la Fundació Oncolliga per millorar la qualitat de vida dels malalts i familiars.

Per acabar, es pot recuperar la conversa íntegra amb Lluís Comet a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).