Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Olga Brunner impartirà una xerrada sobre alimentació saludable per a joves

Escrit per el 12 de Març de 2023

  • La xerrada tindrà lloc a Can Genís i cal inscriure’s prèviament.

Olga Brunner, dietista i nutricionista de les ABS de Palafrugell i Palamós, impartirà la xerrada Petits canvis que sumen. Serà el dilluns, 13 de març a les 18.30 hores a Can Genís i va dirigida a joves. Es parlarà sobre les dietes de moda com la cetogènica, la intermitent o la baixa en hidrats. I s’acabarà amb un petit tastet saludable.

Brunner explica a Ràdio Palafrugell que l’objectiu és captar l’atenció dels joves perquè facin canvis en l’alimentació. Comenta que les estadístiques apunten que hi ha un alt percentatge de joves que pateix sobrepès o obesitat.

Entre els temes que es tractaran, s’explicaran els grups alimentaris, quines combinacions saludables es poden fer, quines són les quantitats que podem ingerir dels aliments a la setmana o bé, quines alternatives hi ha als aliments alts en sucre, les begudes energètiques o l’alta ingesta d’alcohol, entre altres.

Brunner també resoldrà els dubtes de l’alimentació entre els joves i es repassaran alguns mites que es difonen a les xarxes socials.

Afegeix que hi ha joves que no els agrada cuinar o no tenen temps. Per aquest motiu, es donaran consells per fer la llista de la compra, es repassaran les opcions de sistemes de cocció més saludables i les combinacions per preparar els àpats. Però també, a saber llegir les etiquetes del menjar preparat del supermercat.

Explica que hi ha aplicacions que classifiquen els aliments segons si són saludables o no. Comenta que poden estar bé com a referència, però no podem fiar-nos al 100%.

Per assistir a la xerrada d’Olga Brunner cal inscriure’s prèviament a través del formulari del web de Can Genís. L’organitza l’Ajuntament de Palafrugell i el SSIBE.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).