Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’IPEP aposta per l’ocupació dels majors de 45 anys

Escrit per el 27 d'Octubre de 2021

  • L’IPEP acull el programa 30plus per incentivar l’ocupació dels majors de 45 anys al mercat laboral municipal.
  • Contactem amb la Carme Ramírez del SOMI, qui exposa el seguit d’instruccions per formar part del programa, destinat a la ciutadania i a les empreses.

Palafrugell és un dels pobles del Baix Empordà que participa a la sisena edició del programa 30 plus. Un programa per incentivar l’ocupació dels majors de 45 anys. Per conèixer més sobre el programa, contactem amb Carme Ramírez del Servei d’Ocupació Municipal (SOMI). A continuació, Ramírez exposa el seguit d’instruccions per formar part del programa, destinat a la ciutadania i també a les empreses.

En primer terme, la Carme Ramírez recorda que es tracta d’un programa finançat pel Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya i gestionat per l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà. Una any més l’IPEP s’hi adhereix amb la intenció d’ajudar a les persones majors de 45 anys que es troben desocupades i sense oportunitats laborals.

La intenció és incentivar l’ocupació entre aquelles edats que ho tenen més difícil dins del mercat laboral, com les més gran de 45 anys. Alguns dels requisits dels candidats, són estar apuntat a l’atur i al servei de recerca de feina activa a les oficines de la Bisbal d’Empordà.

Pel que fa a les empreses, aquestes poden beneficiar-se del projecte, ja que les contractacions de majors de 45 anys dins el programa inclouen subvencions. A continuació, Ramírez exposa el seguit de beneficis per les empreses participants.

Llocs de treball de llarga durada i de qualitat pels majors de 45 anys

A banda d’incentivar l’ocupació, el programa va més enllà. Busca prioritzar els contractes de llarga durada, eliminar l’estacionalitat dels llocs laborals de serveis turístics al municipi i oferir feina tot l’any.

D’entre les ofertes incloses al programa, es troben ofertes que es caracteritzen per la baixa estacionalitat. Com són per exemple l’atenció al client al petit comerç o auxiliar administratiu i comptable. Unes ofertes que cada any es van ajustant segons l’evolució de l’escenari laboral municipal.

Es busquen empreses del municipi per formar part del programa 30plus

En l’actualitat, el SOMI es troba en cerca d’empreses del municipi que vulguin formar part del programa 30plus. Tot seguit, Ramírez comparteix més detalls sobre el funcionament d’edicions anteriors i recorda els beneficis d’adherir-se al programa.

Per concloure, adjuntem la conversa íntegra amb la tècnica del SOMI Carme Ramírez al reproductor de continuació. Per a més informació, també podeu visitar el web del SOMI de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).