Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El SOMI de l’IPEP ha inserit un centenar de persones al món laboral

Escrit per a 9 de Setembre de 2021

  • Durant el primer semestre ha generat de manera directa 94 insercions al mercat laboral.
  • Carme Ramírez, cap del SOMI destaca que tot i que les ofertes laborals s’han centrat en època estival, encara n’estan reben.

El Servei d’Ocupació Municipal (SOMI) de Palafrugell ha gestionat 133 ofertes de treball diferents, generant 167 llocs de treball fins a finals de juliol. A més, directament, el SOMI ha inserit un centenar de persones al món laboral en aquest període. Han utilitzat el servei  83 empreses diferents, de les quals un 58% són del municipi. La resta de les empreses provenen en un 19% de la comarca i en un 23% amb seu extracomarcal i activitat a Palafrugell.

Carme Ramírez, responsable del SOMI reconeix que fins el mes de maig tot va estar molt aturat. No obstant això, a partir d’aleshores l’arribada d’ofertes de feina ha estat constant. Així, just abans de l’estiu, Ramírez apunta que van detectar una reactivació econòmica important.

Fins el 31 de juliol el SOMI va gestionar 167 ofertes de lloc de treball vinculades al municipi. En aquesta línia, admet que durant l’agost van tenir problemes per trobar persones per algunes vacants. Segons la responsable del servei, això ha de servir de reclam tant a les persones de Palafrugell com de poblacions properes perquè s’apuntin a la borsa de treball.

La dificultat per trobar persones per a totes les vacants que s’han generat en les darreres setmanes ve motivada per diversos factors. Ramírez destaca que un d’aquests és la manca de professionals d’oficis qualificats.

Carme Ramírez també destaca la feina que fan amb les empreses i les persones que busquen feina. En aquest sentit demana un esforç a les dues parts per no posar grans exigències.

Encara continuen entrant ofertes laborals

D’altra banda, entre els aspectes positius d’aquest balanç del primer semestre, Ramírez avança que continuen rebent ofertes laborals. Així, malgrat que enguany la majoria d’aquestes han arribat en època estival, el fet que encara continuen arribant ofertes els fa ser optimistes de cara al futur.

De les 192 insercions registrades al mercat de treball 94 són derivades de la gestió directa del servei. Així, el SOMI de l’IPEP ha inserit un centenar de persones al món laboral fins el 31 de juliol. A més, durant aquest període s’han valorat 719 persones candidates per cobrir les necessitats de les empreses.

Amb tot, malgrat les dificultats amb les que s’han trobat per cobrir segons quines vacants, des del Servei d’Ocupació Municipal de Palafrugell fan un balanç positiu d’aquest semestre. Ara encaren la segona meitat del 2021 amb l’objectiu d’oferir noves ofertes de formació i generar projectes per a incentivar la creació de llocs de treball.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *