Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Obres conservant l’essència del Fraternal

Escrit per el 15 de Gener de 2020

  • Xavier Llimona, president del Centre Fraternal i Mercantil detalla en què consisteixen les obres que s’està fent a l’històric espai de Palafrugell.

El passat 7 de gener es va iniciar la reforma del bar del Centre Fraternal de Palafrugell. Xevi Llimona, president de l’entitat ha passat per Ràdio Palafrugell per explicar els detalls de l’actuació. Llimona ha volgut deixat clar que hi haurà obres, però conservant l’essència del Fraternal.

Després de les les tradicionals quines nadalenques que es fan al Centre Fraternal, el 7 de gener van arrencar les obres de remodelació. Segons Xevi Llimona les obres no s’han d’allargar més enllà del mes de març. En aquest sentit, s’ha mostrat optimista que tot estarà enllestit per Setmana Santa.

Aquestes actuacions van a càrrec de la concessionària del bar, Novara Hotels. El president del Fraternal també ha detallat que la principal actuació serà a la cuina. Per tant, la barra estarà col·locada més endavant. Una altra actuació prevista és la instal·lació d’un ascensor per fer-lo accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Tot plegat, tindrà un cost que rondarà els 300.000 euros i serà la primera fase que es vol abordar des de la junta del Fraternal.

Reformes mantenint l’essència i la decoració del Fraternal

D’altra banda, un dels punts que ha generat més polèmica a les xarxes socials ha estat què passarà amb la decoració tradicional. Xevi Llimona ha volgut aclarir que totes les obres que decoraven la sala continuaran fent-ho. En aquest sentit, afirma que es van posar en contacte amb els artistes Tano Pisano i Blandine Pellet per informar-los de les obres. Així, bona part de les seves pintures es troben emmagatzemades a la galeria de Pisano.

Malgrat que Llimona ha recalcat que tot estarà ubicat en un espai similar, hi ha més dubtes amb els 3 murals que hi havia a la barra. Estan estudiant una nova ubicació, dins del Fraternal, per tal que no es puguin malmetre.

Un cop finalitzada aquesta fase d’obres que afecten a la sala del bar del Centre Fraternal, Llimona ha avançat que intentaran abordar la que afectarà a la sala del teatre. Així, el president del consorci Fraternal Mercantil explica que ja disposen d’un avantprojecte. No obstant això, estan pendents de rebre el document econòmic.

Així doncs, resta, de moment, en stand by la segona fase de remodelació del teatre polivalent. Per finalitzar amb Xevi Llimona hem conversat al voltant del Mercantil. En un principi estava previst destinar l’espai per tal que fos un local de restauració, tot i que, “actualment és inviable que això sigui així”, i que “s’hauran de buscar alternatives” segons relata Llimona.

En definitiva, Llimona ha volgut tranquil·litzar a tothom ja que les obres seguiran conservant l’essència del Fraternal. Podeu recuperar la conversa íntegra amb el president del Centre Fraternal de Palafrugell en el següent enllaç.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).