Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Obres a l’Avinguda d’Espanya: Consulta les afectacions en la mobilitat

Escrit per el 12 de Març de 2022

  • Tot i les afectacions a la mobilitat, es garanteix la circulació en ambdós sentits.

Aquest dilluns comencen les obres del desdoblament de l’avinguda d’Espanya i suposaran afectacions en el trànsit, tot i que sempre es garantirà la circulació d’ambdós sentits.

Afectacions en la circulació

Els accessos als pàrquings actuals del pavelló multiesportiu i l’Institut només seran d’entrada per l’avinguda d’Espanya, i la sortida serà en sentit de l’avinguda de les Corts Catalanes i plaça d’Europa. D’aquesta manera, s’evitaran incorporacions a l’avinguda d’Espanya que puguin originar accidents i problemes a la fluïdesa del trànsit.

D’altra banda, el carrer Àngel Guimerà romandrà tancat a la circulació en sentit l’avinguda d’Espanya a l’alçada de la illeta de la piscina i es desviarà la circulació en sentit de l’avinguda de les Corts Catalanes i plaça d’Europa. El regidor de mobilitat de l’Ajuntament de Palafrugell, Pau Lladó, repassa quines seran les afectacions en la mobilitat.

Per a poder accedir a l’aparcament del recinte firal, caldrà passar per la carretera vella i l’encreuament de Santa Margarida. Per evitar dificultats, s’està estudiant habilitar l’aparcament al costat dels supermercats Veritas i Lidl, uns terrenys municipals.

El tram del carrer Àngel Guimerà comprès entre l’avinguda d’Espanya i l’avinguda de les Corts Catalanes, en el seu marge dret, serà el lloc on s’estacionaran els autobusos que fan càrrega i descàrrega dels instituts. Hi haurà un espai senyalitzat i les parades les realitzaran a la part dreta, en sentit a l’avinguda de les Corts Catalanes perquè els alumnes accedeixin i baixin dels autobusos pel marge de la vorera.

El projecte, que s’executarà al llarg de més de mig any, tindrà un cost total d’aproximadament uns dos milions d’euros. Una vegada executat, l’ampliació de l’avinguda Espanya permetrà incorporar un tram més al vial de circumval·lació del nucli urbà de Palafrugell, que en els darrers anys s’ha consolidat com un dels principals eixos vertebradors del municipi.

La nova urbanització de l’avinguda, amb un increment de la seva capacitat i la reedificació de les connexions amb la xarxa interior, també ha de millorar la circulació cap a l’interior del nucli urbà. En la seva fase final també està previst comptar amb un gran parc urbà i la connexió amb el carril bici que uneix Palafrugell amb Calella i Llafranc.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).Segueix llegint