Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Novetats en la vacunació al Baix Empordà

Escrit per a 6 de Maig de 2021

  • Des d’aquesta setmana, s’avisa per SMS i no per trucada telefònica a tota la població que es pugui vacunar.
  • Tot i que a partir de la setmana vinent les persones entre 50 i 59 anys podran demanar cita per vacunar-se, se centraran els esforços per acabar de vacunar als més grans de 70 anys.

La doctora Ester Vilert, directora d’Atenció Primària dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) actualitza les novetats en la campanya de vacunació del Baix Empordà. En aquest sentit, explica que l’avís a les persones que es poden vacunar, des d’aquesta setmana, es fa a través de SMS. Així, llevat que la persona no torni el missatge o no tingui telèfon mòbil, l’avís ja no es farà per trucada telefònica.

Per alliberar el personal que es dedicava a fer trucades per concertar les cites de vacunació, l’avís als col·lectius que es poden vacunar es fa a través de SMS. La doctora Ester Vilert apunta que d’aquesta manera es guanya en eficència. Cada trucada telefònica requeria una inversió de temps que amb l’increment de persones cridades a vacunar no era viable.

No obstant això, la directora d’Atenció Primària del SSIBE matisa que si la persona no disposa de telèfon o no contesta el missatge, se l’ha trucarà. D’altra banda, també recorda que es pot demanar hora per vacunar-se a través del web de Canal Salut.

Objectiu: immunitzar els majors de 70 anys

Tot i que a partir de la setmana vinent les persones entre 50 i 59 anys ja podran sol·licitar hora per vacunar-se, la doctora Vilert apunta que l’objectiu del SSIBE és superar el 80% de vacunats per sobre la franja de 70 anys.

En aquest sentit, actualment, al Baix Empordà, prop d’un 70% de les persones entre 70 i 79 anys han estat ja vacunats amb una dosi. Ester Vilert creu que és qüestió de dies arribar a l’objectiu.

Un cop més del 80% de persones majors de 70 anys de la comarca estiguin vacunades, com a mínim amb una dosi, es començarà amb els menors de 60 anys.

Més reticència a punxar-se Astra Zeneca

Per la seva banda, dins el col·lectiu de 60 a 69 anys el percentatge de vacunats és inferior. Així, a la comarca, aquest se situa entorn el 50%, Vilert reconeix que costa més arribar a aquestes persones.

Per la directora d’Atenció Primària, la mala premsa i els canvis de criteris amb aquest vaccí han fet que hi hagi més dubtes. No obstant això, recorda que és tan segura com les vacunes de Pfizer o Moderna.

Per últim, la doctora Ester Vilert recorda que el centre de vacunació massiva de la comarca és el Palau Firal de Sant Antoni de Calonge. La disponibilitat d’hores per a vacunar-se depèn del nombre de vacunes que es tinguin. Així, en cas de trobar-se que no hi ha hores per a demanar la cita, Vilert apunta que això pot canviar en dos o tres dies.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra sobre les novetats en la vacunació al Baix Empordà al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *