Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Noves exposicions del Museu Can Mario

Escrit per el 24 de Febrer de 2020

  • Inside The Unknown, d’Andrea Torres Balaguer, mostra diverses imatges de dones sense rostre.

Dissabte 22 de febrer es va donar el tret de sortida de les noves exposicions temporals del Museu Can Mario. Una nova programació portada a terme gràcies a la Fundació Vila Casas, la qual es mantindrà vigent fins el proper 14 de juny.

La nova programació expositiva

Amb el títol Inside The Unknown, l’autora i fotògrafa Andrea Torres Balaguer presentarà una sèrie de les seves obres més representatives. Un itinerari a través del qual es poden analitzar totes les etapes del seu recorregut professional. Un desenvolupament artístic sobre el qual ens en parla la fotògrafa:

A mesura que la narració implícita va variant, l’autora va creant un estil cada cop més minimalista i introspectiu. Un univers reivindicatiu de la figura femenina on, l’espectador, haurà d’identificar a través d’una mirada més activa. Així ho explica l’Andrea:

La mostra Dins i fora. La condició humana de l’artista Carles Arqués i Tost, s’ha pogut conèixer gràcies a la donació per part de la familiar Cèlia Tost. Tanmateix, el crític d’art Ramón Casalé va realitzar una investigació exhaustiva sobre l’artista per tal d’escriure la seva biografia. Gràcies a l’autor, s’ha pogut comprendre el valor de la seva pintura, així com també la simbologia del color en les seves obres:

A carrera artística de Carles Arqués fou curta. No obstant, el seu treball constructivista i abstracte permeteren que, actualment, s’hagi pogut crear un itinerari molt particular. A través d’en Ramón Casalé, es pot esbrinar quina fou l’etapa que més representa a l’artista:

L’imaginari còsmic de Mariano Andrés

A través del comissari i director de la Fundació, Àlex Susanna, Rotacions és la darrera mostra dedicada a l’escultor Mariano Andrés Vilella. Un artista capaç de desplegar un imaginari còsmic i donar una forma d’allò més peculiar al material amb el qual treballa. Així ens explica la seva trajectòria l’encarregat de l’exposició:

En una època on la imaginació era molt limitada, l’escultor va aconseguir plasmar un món tridimensional però, alhora, reconeixedor. Segons el comissari de l’itinerari, es tracta d’una obra “personal i gairebé intransferible”:

Aquesta és tan sols una petita presentació sobre el talent artístic que es podrà trobar en els darrers mesos. Per tant, fins els 14 de juny del 2020 es poden visitar les noves exposicions del Museu Can Mario. Així i tot, a part de visitar les exposicions, us convidem a escoltar les entrevistes senceres clicant els següents enllaços:


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).