Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Nova jornada de donació de sang a Palafrugell

Escrit per el 18 de Novembre de 2021

  • Es fa una nova crida ja que les necessitats de sang han incrementat, així com la de plaquetes per la recuperació de les activitats hospitalàries.

El proper dissabte 20 de novembre, Palafrugell participa en una nova campanya de donació de sang. La donació tindrà lloc al Casal Parroquial de 10 a 14h i de 16 a 20:30h, i és recomanable reservar hora.

Amb la progressiva reducció de les persones hospitalitzades per Covid, els centres sanitaris estan recuperant l’activitat habitual d’abans de la pandèmia. De fet, s’han incrementat les necessitats de sang en un 30% i les de plaquetes en un 5%. Per això, els esforços del Banc de Sang se centren en mobilitzar la ciutadania per a que doni sang abans d’acabar l’any, uns mesos en què el fred i el mal temps no ajuda a facilitar la donació.

D’altra banda, recorden que de forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut. Només cal ser major d’edat, pesar 50 quilos o més i, en cas de les dones, no estar embarassada.

Un donant, tres persones beneficiades

De cada donació se’n beneficien tres persones, perquè la sang es separa en els diferents elements que la composen: glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Així, cadascun d’aquests components servirà per uns tractaments diferents.

El 55% dels glòbuls vermells s’utilitzen en especialitats mèdiques mentre que un 40% en usos quirúrgics. La majoria de transfusions de plaquetes es fan per prevenir hemorràgies en pacients que en tenen dèficit.

Abans de complir els 75 anys, més del 70% de la població necessitarà rebre sang o productes derivats.

Al web donarsang.gencat.cat hi ha tota la informació relacionada amb la donació de sang: preguntes freqüents, usos de la sang, punts de donació fixos i mòbils i notícies relacionades amb la donació.

Ja es pot reservar hora al web www.donarsang.gencat.cat


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).