Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Nou cap de setmana amb incidents a tota la comarca

Escrit per el 16 d'Agost de 2021

  • La Policia Local de Palafrugell va detenir un jove per resistència a l’autoritat i per negar-se a fer-se la prova d’alcoholèmia. Aquest cap de setmana s’han aixecat 62 actes de denúncia.
  • Calonge, Regencós i Torroella de Montgrí també han patit les conseqüències de no tenir toc de queda.

Segon cap de setmana sense toc de queda a Palafrugell, Calonge i Sant Antoni i d’altres punts de la comarca que ha provocat diversos incidents per botellots. La Policia Local de Palafrugell informa que des de divendres han interposat una seixantena de denúncies, la majoria per botellots. A més, a Regencós es va produir un macrobotellot amb 500 persones. També les policies de Torroella de Montgrí i Calonge i Sant Antoni van haver de fer front a la problemàtica de no tenir confinament nocturn.

A Palafrugell la Policia Local ha hagut de posar més de 60 denúncies durant aquest cap de setmana. El sergent Joan Roca, destaca que des del fi del toc de queda se n’han posat un total de 242 actes.

Un número de denúncies molt elevat, però que també ha ajudat, segons Roca a que altres grups de persones s’ho hagin pensat dues vegades abans de muntar un botellot o fer una festa en un domicili.

D’altra banda, però, també hi ha hagut incidents per festes en pisos i apartaments. Joan Roca apunta que han trobat festes particular amb centenars de persones.

Més enllà d’aquetes denúncies efectuades, la Policia també ha evitat diversos botellots de joves que es volien aplegar en diversos punts del municipi. En aquest sentit, un jove va ser detingut per fugir amb el cotxe d’un d’aquest intents de botellot.

Mig miler d’incidències relacionades amb els botellots

En el darrer mes la Policia Local de Palafrugell ha rebut prop de 500 incidències relacionades directament amb “botellots”. En aquest sentit, moltes d’elles han acabat amb multes i aixecaments d’actes. A més de la detenció de 5 persones derivades d’aquestes actituds incíviques.

Per últim, el sergent de la Policia Local de Palafrugell recorda que en els darrers dies no s’han trobat amb macrobotellots com en d’altres punts del Baix Empordà. Alerta que aquestes concentracions es fan a través de xarxes socials i en les que es contracten DJ’s professionals.

Per tot això, des de divendres passat la prohibició d’accedir a les platges i places entre les 11 de la nit i les 6 del matí es va ampliar també a parcs. A més, en aquest nou ban també es limita l’accés a finques rústiques, zones boscoses o altres.

Incidents també a Regencós, Torroella i Calonge

Tot i que la matinada de dissabte es va presentar més tranquil·la, amb pocs botellots i menys nombrosos, el temut efecte crida cap als municipis sense toc de queda es va tornar a fer evident la matinada de diumenge. Una de les grans incidències, és la que es va produir a Regencós amb un macrobotellot de 500 persones en zona boscosa.

Sobre el fet, a dos quarts de tres de la matinada els mossos van rebre l’avís del macrobotellot a la zona boscosa situada entre Regencós i Begur. En arribar, els joves van llançar una pedra contra el vehicle patrulla, forçant-los a recular i activar unitats dels agents antiavalots. Finalment, van tancar l’accés al paratge i van actuar per desallotjar els assistents; actuació que es va allargar fins les sis de la matinada.

D’altra banda, a Calonge i Sant Antoni s’han registrat 35 botellots durant el cap de setmana. A més, de registrar 50 denúncies i dos robatoris amb força. L’alcalde, Jordi Soler, critica «l’allau de joves» que han vingut a fer-hi festes il·legals, que s’enfronten a la policia i que fan destrosses allà on es concentren. D’altra banda, també lamenta que la situació ja ha comportat cancel·lacions i fugida de turistes.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).