Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Neix la plataforma Reconnecta’t sobre l’ús dels mòbils entre els menors: “No volem prohibir-los l’ús, sinó educar-los”

Escrit per el 1 de Desembre de 2023

  • La presentaran en un acte a Can Genís aquest dissabte a les cinc de la tarda amb una xerrada i un debat.

Neix la plataforma Reconnecta’t Palafrugell, Pals, Begur i Mont-ras per reflexionar i reduir l’ús dels mòbils entre els adolescents. La presentaran en un acte a Can Genís aquest dissabte a les cinc de la tarda amb una xerrada de la psicopedagoga Mercè Botella i un posterior debat. Sílvia Arnau, una de les seves impulsores, explica a l’Esmorzar de Ràdio Palafrugell que l’objectiu “no és prohibir, sinó educar” els adolescents i les famílies.

Arnau destaca que cada cop hi ha “més sensibilització sobre aquesta qüestió”.

Tot i això, afegeix que si redueixen l’ús de les pantalles als fills i no els compren un mòbil abans dels setze anys, els han de proposar alternatives com, per exemple, sortir a jugar al carrer.

El moviment està format per unes deu persones i 130 famílies, però animen a sumar-ne. Els interessats poden enviar un correu electrònic a reconnectatpalafrugell@gmail.com o posar-se en contacte amb Can Genís. Explica que volen parlar amb les direccions de les escoles i instituts, famílies, representants de les administracions, professionals sanitaris i els adolescents. Arnau diu que és responsabilitat de tothom.

El dissabte, 2 de desembre a les 17 hores organitzen el primer acte del moviment a la sala d’actes de Can Genís. La psicopedagoga Mercè Botella parlarà de l’impacte digital entre els menors. És una de les fundadores de l’operadora de telefonia Som Connexió. A les 18.30 hores, faran un debat obert a tothom per decidir quines alternatives hi ha.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).