Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Mor Frederic Suñer, alcalde de Palafrugell durant 12 anys

Escrit per el 16 de Juny de 2020

  • Va formar part de l’Ajuntament de Palafrugell durant 20 anys i també va presidir la Diputació de Girona del 1996 al 1999.

Ahir es va conèixer la mort de Frederic Suñer i Casadevall, històric alcalde de Palafrugell durant 12 anys. El que també va ser president de la Diputació de Girona, ha dit adéu als 87 anys.

Doctor en Farmàcia i analista clínic, Frederic Suñer va començar a treballar a la farmàcia familiar, on va obrir el primer laboratori d’anàlisis clíniques de Palafrugell. A més, va ser membre de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Barcelona i de nombroses associacions científiques nacionals i internacionals.

Durant la transició espanyola va militar en el PSC (Reagrupament) liderat per Josep Pallach. No obstant això, va acabar fent carrera política a Convergència i Unió. En aquest sentit, va ser amb la formació convergent que va arribar a l’alcaldia. Va ser el 1991 i va ser reelegit els dos següents mandats. Suñer va ser alcalde de Palafrugell durant 12 anys, fins el 2003, tot i que va formar part del consistori, com a regidor fins el 2007. D’altra banda, en paral·lel, també va ser president de la Diputació de Girona entre el 1996 i el 1999.

De 1992 a 1996 també va presidir l’Institut d’Assistència Sanitaria i formava part del patronat de la Fundació Josep Pla, la qual va presir de 1992 a 2006.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).