Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Montserrat Jiménez: “El sistema educatiu necessita recursos i estabilitat”

Escrit per el 12 de Març de 2024

La directora pedagògica de l’Escola Vedruna Prats de la Carrera, Montserrat Jiménez, reclama recursos i estabilitat perquè el sistema educatiu es pugui refer dels problemes diagnosticats per l’informe PISA sobre la davallada dels resultats acadèmics dels alumnes catalans. Jiménez ha format part del comitè d’experts que ha treballat en més d’un centenar de mesures per revertir la situació, i que el govern ja té sobre la taula.

Jiménez alerta que una de les claus és incorporar més recursos perquè els equips docents puguin treballar en la inclusió de la diversitat dels centres catalans. Avisa que ara mateix no hi ha prou eines, i això genera “cansament” entre els professors.

Per això, l’informe demana arribar fins al 6% de la inversió pressupostària de la Generalitat en educació. En aquests moments, la xifra ronda el 3%.

Entre els objectius prioritaris, també destaquen la necessitat d’ampliar el personal docent i no docent, impulsar definitivament l’aprenentatge per competències, augmentar la formació pels mestres o reduir la burocràcia.

L’informe també reclama que es mantinguin mètodes d’aprenentatge basats en les matemàtiques, l’oralitat, la lectura i l’escriptura.

Jiménez té l’esperança que aquest procés de resposta als mals resultats de l’Informe PISA generi una reacció de país que aporti estabilitat al sistema.

El grup d’experts ha presentat l’informe i el govern s’ha compromès a estudiar la viabilitat de les mesures i posar data i cost a cada acció.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).