Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Mònica Alcalà, candidata d’ERC a l’alcaldia de Palafrugell

Escrit per el 20 de Juny de 2022

  • Alcalà és l’actual regidora d’educació i va ser la número dos de la llista de Josep Piferrer el 2019
  • L’ambientòleg Marc Casanovas serà ara el número dos de la candidatura. Ell i Alcalà “compartiran lideratge” en una candidatura “amb cares renovades”

La regidora d’educació, Mònica Alcalà, serà la cap de llista d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals del 2023 a Palafrugell. L’assemblea local del partit l’ha escollit per rellevar Josep Piferrer i intentar revalidar l’alcaldia que el seu predecessor ha mantingut durant cinc anys. El partit també ha anunciat aquest dilluns que l’ambientòleg i president dels Trompats, Marc Casanovas, serà el número dos de la llista.

Esquerra Republicana explica que Alcalà i Casanovas “compartiran el lideratge del projecte”, i en la seva primera declaració d’intencions un cop anunciada la candidatura, asseguren que treballaran per tal que “tots els palafrugellencs i palafrugellenques comptin amb les mateixes oportunitats de tenir una vida, una feina i un habitatge digne, garantint el respecte, la convivència, la seguretat i la igualtat”.

El comunicat parla de “nova etapa plena de reptes basats en la transició econòmica, social i ecològica”.

Esquerra Republicana ha estat partit de govern a Palafrugell des del 2017. Aleshores, Josep Piferrer va arribar a l’alcaldia en una moció de censura contra Juli Fernández. El 2019, va revalidar el mandat sumant majoria absoluta amb Som gent del poble i Junts per Palafrugell. Piferrer ha deixat de ser batlle aquest mes de maig en compliment de l’acord amb Joan Vigas.

L’elecció d’Alcalà i Casanovas arriba arran d’un procés intern al partit per tal de renovar les cares i rejovenir la candidatura. En aquest sentit, és probable que figures com Roser Massaguer o Jaume Palahí no repeteixin a la llista en posicions d’esdevenir regidors. És una incògnita a hores d’ara quin paper tindrà Pau Lladó, que havia sonat com a candidat i és actualment el segon càrrec d’ERC amb més pes dins del govern municipal.

Mònica Alcalà Torrent (1985) és regidora des del 2019, any en què va acompanyar Josep Piferrer com a número dos. Actualment, té a càrrec seu l’àrea d’Educació. És llicenciada en Psicologia i especialitzada en Teràpia Cognitiva-conductual i ha estat activa en la vida associativa de Palafrugell, especialment com a membre fundadora de l’entitat Birres Braves.

Marc Casanovas Castelló (1991) és llicenciat en Ciències Ambientals i és tècnic i assessor de Medi Ambient. Estretament vinculat a les Festes de Primavera, ha estat president de l’Associació de Colles de Festes de Primavera i, a hores d’ara, presideix l’associació Els Trompats que promou la cultura i l’oci entre la gent jove de Palafrugell. A les municipals del  2019 va formar part de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya com a número 15.

D’aquesta manera, pràcticament quatre partits amb representació a l’actual Ajuntament han fet públics els seus candidats: Juli Fernández al PSC, Mónica Alcalà a ERC, David Martín a Junts, i Alfons Rius als Comuns. Falta per definir els candidats de Som gent de poble i Ciutadans.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).Segueix llegint