Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


“La drecera” de Miquel Martín, ja prepara la seva 11a edició

Escrit per a 25 de juliol de 2021

  • Durant el directe dels divendres des de la terrassa del Centre Fraternal, a Plaça Nova, vam rebre la visita de l’escriptor begurenc Miquel Martín.
  • Martín anuncia l’arribada de l’onzena edició de “La drecera” i dues noves creacions literàries: “Quan els pobles no tenien nom” i la biografia de l’escriptor Tom Sharpe.

Durant el directe dels divendres des de la Terrassa del Fraternal a Plaça Nova, vam rebre la visita de l’escriptor begurenc Miquel Martín. Al llarg de l’entrevista, Martín anuncia l’arribada de l’onzena edició de “La drecera” i dues noves creacions literàries: “Quan els pobles no tenien nom” i la biografia de l’escriptor Tom Sharpe.

Miquel Martín "La drecera"
En Miquel Martín durant l’entrevista des de la Terrassa del Centre Fraternal a Plaça Nova. (Nerea Cabello)

Preguntat un cop més sobre el perquè de la gran rebuda de “La drecera”, Martín declara que durant el seguit de presentacions, diferents lectors i lectores asseguren que l’obra no fa ombra a les altres obres de l’escriptor. Tot plegat, resulta el fruit de la llarga trajectòria literària de Martín.

D’entre la suma de factors responsables de l’èxit de “La drecera”, Martín fa menció del “públic ampli” al que es dirigeix la novel·la. D’altra banda, també menciona el prestigi de l’editorial Periscopi. Un editorial que ell mateix va anar a buscar.

“La drecera” de Miquel Martín, ja prepara la seva 11a edició

“La drecera” de Miquel Martín, ja prepara la seva 11a edició. Tenint en compte que cada edició presenta al mercat literari uns 1.500 exemplars, la novel·la acumula uns 10.000 exemplars venuts. El que es tradueix com tot un èxit tenint en compte que es tracta d’una novel·la en català i sense cap premi.

Altrament, un dels factors més importants per l’escriptor és “el boca-orella”. Assegura que el fet que la gent es recomani el llibre, provoca una venda continuada: Una de les coses més difícils de mantenir.

Les novetats literàries de Miquel Martín

En aquest punt de l’entrevista, l’escriptor begurenc anuncia dues primícies. En primer lloc, la pròxima presentació del llibre “Quan els pobles no tenien nom”: Un recull dels orígens llegendaris dels noms de diferents pobles de Catalunya.

En segon lloc, Martín recorda que es troba treballant en l’escriptura de la biografia de Tom Sharpe. A continuació, fa menció de la gran ajuda que ha rebut per part de la Fundació Tom Sharpe i la Doctora Montse Verdaguer.

Finalment, adjuntem a continuació l’enllaç directe al programa complet del divendres 16 de juliol des de la Terrassa del Fraternal a Plaça Nova.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *