Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Ajuntament manté la seva col·laboració amb la Fundació Tom Sharpe

Escrit per el 19 de Novembre de 2020

  • El conveni s’ha renovat per tercer any consecutiu.
  • La Fundació està preparant la biografia de l’escriptor anglès que va fer de Llafranc la seva residència

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de Palafrugell ha renovat el seu acord de col·laboració amb la Fundació Tom Sharpe. Aquest conveni té com a objectiu impulsar les activitats d’aquesta entitat, que promou el llegat del novel·lista satíric i fotògraf. D’aquesta manera, el consistori segueix contribuint al finançament de les diferents tasques que duu a terme la fundació. N’hem parlat a Ràdio Palafrugell amb la presidenta de l’entitat, la Dra. Montserrat Verdaguer.

La Dra. Verdaguer als estudis de Ràdio Palafrugell

Enguany la tasca de divulgació de la Fundació s’ha vist marcada per la pandèmia de la Covid-19, tot i això ha seguit organitzant i participant, ja sigui de forma presencial o telemàtica, en presentacions de llibres, taules rodones, clubs de lectura i conferències, entre d’altres. Cal destacar aquest any, el llançament de la Càtedra Tom Sharpe gràcies a l’acord de la Fundació i la Universatitat de Girona, també amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palafrugell.

La Càtedra Tom Sharpe té com a missió col·laborar i impulsar la difusió de la llengua i la literatura angleses entre la comunitat universitària i el públic lector en general.

Una de les tasques més destacades de la Fundació a Palafrugell, és el “Concurs escolar de redacció en llengua anglesa Tom Sharpe”. Aquest concurs, que realitza conjuntament amb l’àrea d’Educació de l’Ajuntament, promou l’interès viu per la literatura anglesa entre els joves dels diferents centres educatius de secundària del municipi.

La Fundació Tom Sharpe és una entitat sense ànim de lucre dedicada a l’estudi i promoció, tant a Catalunya com a nivell internacional, de l’obra literària de l’escriptor, que va residir a Llafranc els darrers anys de la seva vida. L’organització també gestiona tot el material que va deixar l’escriptor, des de documents, cartes, fotografies, càmeres fotogràfiques, màquines d’escriure… fins a pipes de fumar.

La part documental està formada per manuscrits originals de les seves obres, amb les diferents versions i esborranys, i els guions de les adaptacions cinematogràfiques i televisives de les seves novel·les, tots ells amb anotacions manuscrites de l’autor. La Fundació està treballant en la publicació de la biografia de l’escriptor.

Thomas Ridley Sharpe (Londres, 30 de març de 1928 – Llafranc, 6 de juny de 2013) fou un novel·lista anglès i una de les figures de referència de la sàtira britànica, conegut per la sèrie Wilt, així com Fart de llop i Blott a la vista, adaptades per a televisió. Nascut al barri londinenc de Holloway el 1928, Sharpe va ser alumne del Pembroke College (Cambridge) i va traslladar-se a Sud-àfrica durant una dècada. Va ser deportat per sedició per pronunciar-se en contra de l’apartheid. De nou a Anglaterra, va dedicar-se a la docència abans de passar una temporada entre el Regne Unit i Catalunya i escriure diverses de novel·les. Va morir el 2013 arran d’una complicació de diabetis.

Imatge: Montserrat Verdaguer, presidenta de la Fundació Tom Sharpe, i Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell.

En el següent enllaç pots escoltar l’entrevista sencera a la Montserrat Verdaguer.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).